Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Noul Volvo XC60 primeşte distincţia de top în testele de siguranţă IIHS (Video)

Institutul american de siguranţă IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) a testat siguranţa noii generaţii Volvo XC60. Noul SUV suedez a primit distincţia maximă Top Safety Pick+.
Surprinzător, dar în ciuda faimoasei reputaţii în ceea ce priveşte siguranţa modelelor suedeze noul XC60 este singurul Volvo modern (cu excepţia modelelor ceva mai vechi S60 şi V60), care a primit distincţia maximă, în timp ce modelele XC90 şi S90 se mulţumesc doar cu distincţia Top Safety Pick fără de “+”, pentru că au şchiopătat la capitolul iluminării blocurilor optice. La acest capitol noul XC60 s-a ales cu calificativul acceptabil. Reamintim că pentru a primi distincţia Top Safety Pick+ automobilele testate trebuie să arate rezultate bune în cele 5 teste de bază, calificativ avansat sau superior pentru sistemele de prevenire a accidentelor şi o iluminare acceptabilă sau bună a blocurilor optice. Aici noul XC60 a fost la limită, dar a trecut de provocare, deşi a înregistrat cu calificativ mai prost, faţă de generaţia precedentă, care a avut calificativ bun.
Se pare că acele fâşii de LED-uri ce trec pe mijlocul blocurilor optice ale modelelor Volvo moderne fac feste iluminării, chiar dacă şi sunt arătoase… În schimb, pentru sistemele de siguranţă electronice (opţionale) noul XC60 a primit calificativul superior, fiind în stare să evite impactul la viteze de 12 mile pe oră (20 km/h) şi 25 mile pe oră (40 km/h).

La moment cei de la IIHS nu au publicat şi un filmuleţ cu testele noului Volvo XC60, iar din această cauză vă invităm să vizionaţi un filmuleţ cu testele oficiale ale modelului, care sunt similare celor realizate de IIHS.
0
628
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!