Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Opel va renunța la motoarele și platformele proprii în favoarea celor de la PSA!

2 Octombrie 2017, 18:20
Valeriu Bahnaru via Autonews.com
Se pare că după ce Opel a fost procurat de către PSA Peugeot Citroen, esența producătorului german va fi diluată… Potrivit șefului de dezvoltare PSA, Gilles Le Borgne, în doar câțiva ani gama modelor Opel nu va mai utiliza motoare și nici platforme proprii - toate vor fi preluate de la francezi!
Deja acum, unele modele din gama Opel, precum Crossland X și Grandland X, sunt create pe platformele celor de la PSA, utilizând și propulsoare franceze, iar în viitor nici un model Opel nu va mai avea parte de inginerie germană! Potrivit francezilor, propulsoarele celor de la Opel nu pot egala eficiența celor franceze, iar dacă nu vor fi realizate îmbunătățiri majore în domeniul eficienței, constructorul va renunța la ele. Cu fiecare nouă generație, modelele Opel vor fi tot mai mult unificate cu cele ale concernului francez PSA Peugeot Citroen. Astfel, viitoarele generații Astra și Corsa, vor avea platforme franceze, precum și propulsoare de origine franceză. Aceeași soartă va avea și viitoarea generație Insignia. Toată această restructurare a brandului Opel, ar putea afecta mii de muncitori, care asamblează propulsoare și cutii de viteze, precum și cei 3,000 de inginerii, care dezvoltă sistemele de propulsie.
Chiar dacă viitoarele modele Opel vor utiliza substratul tehnic PSA, producătorul german va mai avea nevoie de mulți inginerii, pentru adaptarea și testarea acestor platforme pe modelele Opel.
0
767
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!