Premieră: Noul Audi A7 Sportback (Video)

Lansat în 2010 modelul Audi A7 Sportback a fost unul dintre cele mai arătoase şi originale modele din gama producătorului din Ingolstadt. Iată că cei de la Audi au prezentat cea de-a doua generaţie A7 Sportback, care vine să cucerească printr-un design evoluat şi tehnologii progresiste.
Noul Audi A7 Sportback păstrează silueta predecesorului, precum şi forma geamurilor laterale, însă vine cu mai multe muchii ascuţite, menite să accentueze formele caroseriei. Partea frontală este caracterizată de un calandru trapezoidal „singleframe” care mărgineşte cu blocurile optice accentuate de 12 segmente luminiscente amplasate pe verticală. Sunt oferite trei tipuri de blocuri optice, cele de vâr fiind HD Matrix LED cu tehnologia laser.
Blocurile optice spate acum sunt unite între ele, având şi o formă mai elegantă. Aici, de asemenea, se regăsesc acele segmente verticale luminiscente, a câte 13 elemente, subliniate de o fâşie orizontală pe toată lăţimea maşinii. Capacul portbagajului dispune de un spoiler integrat ce „răsare” odată ce maşina atinge viteza de 120 km/h.

Noul A7 Sportback are dimensiuni aproape identice predecesorului, având aceeaşi lungime de 4,969 mm, 1,908 mm în lăţime (-3 mm), o înălţime de 1,422 mm (+2 mm) şi un ampatament de 2,926 mm (+12 mm). Proporţiile dinamice sunt accentuate de jantele imense de 21 de inch. Versiunea S line este caracterizată prin bare de protecţie cu prize de aer mai agresive. Volumul portbagajului a rămas identic predecesorului – 535/1,390 litri.
Probabil cele mai multe schimbări le-a suferit interiorul, care nu mai este la fel de rafinat precum cel al predecesorului, aici fiind conglomerate diferite forme şi suprafeţe, care distorsionează imaginea bordului. Display-ul sistemului MMI de 10.1 inch se integrează în inserţia de culoare neagră, acest element integru fiind accentuat de un contur din aluminiu. Consola este rotită către şofer şi mai dispune de un display de 8.6 inch în partea de jos, care răspunde de sistemul de climatizare. Planşa de bord poate fi digitală de 12.3 inch, atunci când este selectat sistemul MMI Navigation Plus. Levierul transmisiei este unul mare, având un rol de suport pentru mâna dreaptă.
Noul Audi A7 Sportback dispune şi de sistemul inteligent Audi AI, care oferă condusul semi-autonom, parcarea autonomă, datorită celor cinci radare, cinci camera, 12 senzori ultrasonici şi un scaner laser. Noul model vine cu până la 39 sisteme de asistenţă, menite să asigure siguranţa celor de la bord.
Sunt disponibile câteva tipuri de suspensii, cea incipientă fiind cu arcuri, iar cea de top, pneumatică. Mai există şi o suspensie cu amortizoare adaptive, dar şi o suspensie sport ce coboară garda la sol cu 10 mm. Pentru prima data Audi A7 Sportback este disponibil şi cu sistemul de virare a roţilor spate, care pot fi întoarse la un unghi de până la 5 grade. La viteze de până la 60 km/h roţile spate virează în direcţia opusă celor faţă, iar la viteze mai mari în aceeaşi direcţie, oferind o stabilitate mai bună. Sistemul tracţiunii integrale quattro poate fi echipat şi cu un diferenţial sportiv pentru axul spate.
Iniţial noul Audi A7 Sportback va fi disponibil în motorizarea pe benzină 55 TFSI, care vine echipată cu unitatea 3.0 V6 TFSI ce dezvoltă 340 CP şi 500 Nm, fiind combinată cu transmisia S tronic în 7 trepte. Această versiune poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5.3 secunde, atinge o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic) şi indica un consum mixt de doar 6.8 l/100 km, în mare parte datorită sistemului mild-hybrid, care include şi sistemul electric de 48 de volţi, fiind capabil să recupereze 12 kW în timpul frânării. Eficienţa este sporită şi de fucnţia ce deconectează complet motorul la viteze între 55 şi 160 km/h. Ulterior vor apărea mai multe motorizări diesel şi pe benzină cu 4 şi 6 cilindri.
Noua generaţie Audi A7 Sportback va fi produsă la uzina din Neckarsulm şi va debuta pe piaţa germană în februarie 2018. Preţul motorizării 55 TFSI quattro S tronic va începe de la 67,800 de euro.
0
5,610
GALERIE FOTO (29 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!