Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Producătorii niponi domină topul fiabilităţii. Tesla este la coada clasamentului…

Publicaţia britanică What Car? a realizat un studiu al fiabilităţii în cadrul căruia au fost chestionaţi 14,208 de posesori de automobile cu vârstă de până la 3 ani. În top au fost incluse 32 de branduri şi 169 de modele, care au primit un calificativ în procente pentru fiabilitate.
Un total de 30% din cei peste 14,000 de proprietari au dezvăluit că au avut cel puţin o problemă cu automobilul în ultimele 12 luni. Problemele, pe care le-au întâmpinat posesorii în ultimele 12 luni au fost clasificate în 14 categorii: acumulatorul, caroseria, frânele, propulsorul, sistemul electric al propulsorului, sistemul electric al maşinii, sistemul de evacuare, iluminarea exterioară, sistemul de alimentare, transmisia/ ambreiajul, suspensia, direcţia, elementele de la interior şi altele.
Din top 10 cele mai fiabile branduri, şase au fost producători niponi, primele patru locuri fiind ocupate de Lexus, Mitsubishi, Toyota şi Suzuki. Surprinzător, dar pe locul 5 s-a clasat Alfa Romeo - brandul criticat, de nenumărate ori, pentru fiabilitatea sa mediocră! Pe de altă parte, Nissan, un alt producător nipon, a ocupat doar locul 29, iar locul 30 a fost ocupat de Tesla având un calificativ de doar 52.4%…
În schimb, Nissan LEAF conduce categoria vehiculelor electrice cu un calificativ de 93.9%. Incredibil, dar patru modele din categorii diferite au primit un calificativ perfect de 100%, acestea fiind modelele Toyota Aygo, Honda Jazz, Lexus CT200h şi Audi A3 Sedan (pe benzină), care nu au avut nicio problemă!
0
2,174
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!