Renault pregăteşte noul Alpine A110 pentru circuitele de curse (Video)

Unul dintre cele mai captivante modele lansate de grupul Renault în ultimul timp, cu siguranţă este noul Alpine A110. În 2018 acesta va ataca şi circuitele de curse! Cei de la Alpine au o istorie vastă în lumea sporturilor cu motor, fiind campioni mondiali la raliuri în 1973, obţinând victoria la cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1978 şi devenind campionii sezonului trecut în campionatul mondial de anduranţă WEC în categoria LMP2.
Acum producătorul francez oferă şansa mai multor piloţi începători, dar şi experimentaţi, să concureze la volanul unui Alpine modern şi accesibil în noua mono serie Alpine Europa Cup, unde vor participa maşini identice. Pentru aceasta a fost creată noua maşină de curse Alpine A110 Cup, asupra căreia au lucrat cei de la Signatech.
Faţă de o maşină de stradă, noul A110 Cup se deosebeşte printr-un spoiler micuţ spate, suspensie Ohlins ce reduce garda la sol cu 40 mm, jantele de curse, sistem de frânare Brembo de curse, interior lipsit de elemente inutile, cuşcă de protecţie, scaun de tip scoică Sabelt, volan de curse cu toate organele de control pe el şi multe alte elemente necesare pentru siguranţă.
Motorul este identic celui instalat pe modelul de stradă, fiind acelaşi benzinar supraalimentat de 1.8 litri ce dezvoltă 270 CP (+18 CP) şi un cuplu identic maşinii de producţie de 320 Nm – suficient pentru a scoate flăcări pe ţeava de evacuare! Transmisia însă este absolut nouă, fiind una secvenţială de curse în 6 trepte. Maşina de curse cântăreşte doar 1,050 kg, astfel având un raport de putere/ greutate de 1 CP/3.9 kg.

Prima din cele şase etape (a câte două curse fiecare) va avea loc în data de 1-2 iunie 2018 pe circuitul Paul Ricard (Franţa). Următoarele etape vor avea loc în Germania, Marea Britanie, Belgia şi Spania.
Ei bine, cât de „accesibilă” va fi participarea în Alpine Europa Cup? Doritorii de a participa vor trebui să procure noul Alpine A110 Cup, care-i va costa 100,000 de euro, vor trebui să achite 20,000 de euro pentru participare, alţi 20,000 de euro în calitate de depozit, în timp ce pe parcursul unui întreg sezon participarea îi va costa mai puţin de 100,000 de euro, în schimb premiile de la sfârşitul sezonului vor totaliza peste 160,000 de euro.
0
2,640
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!