Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Singer 911 are un rival britanic - noul Porsche 911 PS Clubsport Series 2!

10 Octombrie 2017 - 10:35
Denis Godorozea
Probabil, Singer 911 este cel mai dorit Porsche din lume, dar şi unul dintre cele mai scumpe. Mai multe companii încearcă să ofere alternative similare, printre care RUF, Kaege sau Theon.
În lista acestora a ajuns şi atelierul britanic Paul Stephens, care restaurează şi modifică modele Porsche 911 încă din anul 1994, atunci când despre Singer nimeni nici nu a auzit. În 2007 atelierul britanic a dezvăluit modelul PS Clubsport, extrem de uşor şi capabil, atât pe circuit, cât şi pe serpentinele montane. Au trecut 10 ani de atunci, iar în 2017 apare a doua generaţie numită PS Clubsport Series 2.
Noul model îmbină cele mai bune elemente din diferite ere ale modelului 911. Fiind bazat pe modelul Porsche 911 3.2 Carrera (930), dezasamblat şi restaurat minuţios, noul PS Clubsport Series 2 vine cu un aspect inspirat din legendarul 911 Carrera RS din 1973, caracterizat prin bara de protecţie faţă, spoilerul „coadă de raţă”, blocurile optice spate din acea perioadă şi o bară de protecţie spate apropiată. Blocurile optice faţă sunt full-LED, jantele sunt Fifteen 52 Outlaw, care le utilizează Magnus Walker pe proiectele sale, în timp ce caroseria acestui model este vopsită în culoarea Graphite Blue preluată din paleta Porsche pentru anul 2017, majoritatea panelurilor caroseriei fiind realizate din materiale ultra-uşoare.
Interiorul, de asemenea, este realizat de la zero cu piese originale şi modificate, aici regăsindu-se şi volanul Momo, scaunele tapiţate în piele cu inserţii de material clasic şi cuşca de protecţie. Până la urmă interiorul este simplist, pentru că greutatea maşinii a fost redusă cu 300 kg faţă de cea a donatorului!
Această reducere a fost obţinută în ciuda instalării unui propulsor cu volum mai mare, de 3.6 litri răcit cu aer, preluat de la modelul 911 în caroseria 993, ce dezvoltă 300 CP şi propulsează maşina de la 0 la 60 mile pe oră (96 km/h) în 5.0 secunde şi până la viteza maximă de 282 km/h. Transmisia este manuală în 5 trepte Getrag cu diferenţial blocabil Quaife ATB, în timp ce ambreiajul şi volanta au fost preluate de la modelul 993RS.
Pentru că greutatea a fost redusă drastic, sistemul de frânare a fost lăsat standard, fiind doar reînnoit cu discuri de frână şi plăcuţe de frânare noi. Suspensia este una ajustabilă KW.
Însăşi Magnus Walker a testat acest model şi a fost extrem de impresionat! Fiecare exemplar PS Clubsport Series 2 este produs la comandă, fiind unic de felul său.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (31 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter