Toyota se va dezice de propulsoarele diesel?!

26 Octombrie 2017, 15:47
Valeriu Bahnaru via autoexpress.co.uk
În timpul Salonului Auto de la Tokyo, vice-preşedintele executiv Toyota, Didier Leroy, a precizat pentru publicaţia britanică AutoExress, că este puţin probabil ca viitoarele modele Toyota destinate pieţei europene să fie oferite cu opţiunea propulsoarelor diesel.
Potrivit lui Didier Leroy, această decizie a fost luată demult, iar Toyota se va focusa în continuare pe tehnologiile ecologice, precum propulsiile hibride şi plug-in hibride, care s-au adeverit a fi la fel de eficiente precum diesel-urile. Totuşi, Toyota se va dezice de motoarele diesel nu dintr-odată, ci treptat. Dar această tendinţă este vizibil deja acum. Spre exemplu, odată cu facelift-ul modelului Yaris, pe seama căruia revin 25% din vânzările Toyota pe piaţa Europei, a fost exclusă motorizarea diesel disponibilă înainte de facelift. Doar clienţii corporativi mai pot procura un Yaris diesel, pentru că au cerut acest lucru, în rest nimeni nu îl poate avea. Chiar şi SUV-ul CH-R din start a fost lipsit de o motorizare diesel pentru Europa, deşi distribuitorii cereau o astfel de motorizare, iar viitoarele modele noi Toyota, cel mai probabil, vor avea aceeşi soartă!
La moment Toyota oferă în Europa propulsoare diesel pe modelele Auris, Avensis, Verso, RAV4, Hilux şi Proace, majoritatea fiind diesel-uri preluate de la BMW. Cu excepţia modelelor Hilux şi Proace, care nu ar putea supravieţui fără de motorizare diesel, viitoarele generaţii ale celorlalte modele ar putea să fie lipsite de motorizări diesel.
0
3,319
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!