Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volkswagen vrea să pună piedici celor de la Skoda pentru că... au mai mult succes!

6 Octombrie 2017 - 17:30
Denis Godorozea
Un conflict se înteţeşte dintre Volkswagen şi Skoda, anunţă Reuters. Aparent, managerii Volkswagen sunt nemulţumiţi că brandul bugetar dispune de mai multe avantaje, utilizând aceleaşi tehnologii, dar având parte de o forţă de muncă mai ieftină (10.10 euro ora în Cehia comparativ cu 38.70 euro în Germania), rezultatul fiind automobile la fel de bune, sau chiar mai bune, dar mai accesibile, care sunt mai populare. Skoda a devenit un brand de succes, care a „furat” clienţi nu doar de la concurenţi, dar şi de la Volkswagen, iar anul trecut a indicat o marjă de profit operaţional mai mare decât cea a celor de la Audi, fiind pe locul secund după Porsche în cadrul grupului!
Astfel, concernul german vrea să pună piedici celor de la Skoda, pentru a „cuminţi” succesul producătorului ceh care a devenit o ameninţare pentru „compania mamă”. În primul rând, Volkswagen vrea să-i facă pe cei de la Skoda să plătească mai mult pe tehnologiile pe care le împrumută, inclusiv pe tehnologiile viitoarelor vehicule electrice, precum şi să mute parţial producţia modelului Superb la uzinele germane, pentru a contracara declinul în vânzările modelelor Passat şi Golf, care a rezultat într-o scădere a capacităţii de producţie.

Acest lucru i-a nemulţumit pe oficialii din Cehia, care consideră că mutarea parţială a producţiei automobilelor Skoda în Germania, ar putea afecta 2,000 de muncitori. Sperăm că această canibalizare în cadrul grupului să nu rezulte în produse Skoda mai puţin atractive şi mai puţin tehnologizate sau mai costisitoare…
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter