Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

A început producţia noului Volvo XC40!

Volvo a dat startul producţiei celui mai mic crossover din gama sa – XC40. Modelul se produce la uzina suedezilor din oraşul Gent, Belgia. Volvo XC40 este primul automobil din gama suedezilor construit pe platforma CMA, dezvoltată de CEVT (China Euro Vehicle Technology) – întreprindere comună al celor de la Volvo şi Geely.
Primele exemplare Volvo XC40 vor fi livrate cumpărătorilor la începutul anului 2018. Pentru început, toate modelele vor fi oferite doar în două variante de motorizări, ambele cu capacitatea cilindrică de 2.0 litri, una pe benzină (T5), ce livrează 247 CP, şi una alimentată cu motorină (D4), cu 190 CP la activ. Ambele motoare sunt cuplate la o cutie automată cu 8 rapoarte, iar cuplul este distribuit pe ambele punţi. Mai târziu se aşteaptă şi motorizări incipiente, cu motoare cu o capacitate cilindrică mai mică, cutie manuală şi tracţiune pe puntea faţă. Distribuitorul oficial Volvo a anunţat preţurile pentru noul Volvo XC40 în ţara noastră.
Uzina Volvo din Gent şi-a început activitatea în 1965 cu asamblarea modelelor Volvo 120 Amazon din componente importate. Mai târziu, din 1972 a început producţia deplină cu sudarea şi vopsirea caroseriilor. Până acum, la uzina din Belgia se produceau toate modelele seriei ‘60, sedanul, break-ul şi crossover-ul, însă mai târziu uzina a fost modernizată, iar producţia noilor XC60 a fost transferată la uzina Torslanda, din Goteborg. Modernizarea uzinei şi echiparea ei cu 363 roboţi de asamblare noi va permite, ulterior, producţia tuturor modelelor viitoare din seria ‘40.
1
457
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!