Această Toyota C-HR are 600 CP şi este mai rapidă decât Porsche şi McLaren! (Video)

Cei de la Toyota au creat, probabil, cel mai rapid crossover din lume pe baza modelului C-HR! Prezentat oficial la SEMA Show, noul C-HR R-Tuned a fost dezvoltat de către atelierul DG-Spec în parteneriat cu Toyota, care au luat un model standard, l-au “dezbrăcat” pentru a reduce greutatea, au instalat o cuşcă de protecţie la interior, inclusiv două scaune de tip scoică Corbeau cu centuri de siguranţă în 6 puncte, iar sub capotă au adăpostit propulsorul Toyota 2AZ-FE de 2.4 litri în 4 cilindri, dotat cu turbocompresor!
Propulsorul a mai primit intercooler, pistoane şi biele forjate, chiulasă cu componente din inconel şi titan, iar la o presiune de 1.6 bari, pe care o generează turbocompresorul Garrett GTX3076R Gen II, acesta livrează 600 CP, care sunt transmişi doar pe axul faţă! Datorită diferenţialului autoblocabil OS Giken, transmisiei manuale în 5 trepte şi puterii imense, noul C-HR R-Tuned poate accelera de la 0 la 60 mile pe oră (96 km/h) în doar 2.9 secunde!
Sistemul de frânare Brembo cu etriere în 4 pistoane pe axul faţă, oferă o decelerare de 1.2 G, în timp ce elementele aerodinamice proeminente în combinaţie cu cauciucurile de performanţă Toyo Proxes RR cu dimensiunea 275/35R18 şi suspensia sport DG-Spec MCS, oferă o acceleraţie laterală de 1.7 G! Splitter-ul frontal şi eleronul spate oferă o forţă de apăsare de 136 kg, atunci când viteza trece de 160 km/h.
Viteza maximă a noii Toyota C-HR R-Tuned nu se cunoaşte, însă nu aceasta este importantă, atunci când te afli pe un circuit de curse precum este Willow Springs! Pe acest circuit (versiunea lungă a acestuia de 2.5 mile), noul C-HR a indicat un timp record de 1 minut şi 25.22 secunde, surclasând astfel de modele precum Nissan GT-R NISMO (600 CP - 1:25.70), McLaren 650S Spider (650 CP – 1:25.88), Porsche 911 Turbo S (560 CP – 1:27.17) multe altele! Interesant, cine ar câştiga duelul dintre Toyota C-HR R-Tuned şi Nissan Juke-R?!
0
2,421
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!