Aceasta este cea mai rapidă Toyota Prius! Are un motor capabil de 1000 CP!

2 Noiembrie 2017, 18:55
Valeriu Bahnaru via Bangshift.com
O companie producătoare de sisteme de evacuare, precum și construirea mașinilor dedicate curselor de drag racing, a venit cu o idee năstrușnică de a se promova. Idea a constat în transformarea unui Prius de generația a doua într-un monstru de peste 1,000 CP!
Prezentat la SEMA Show proiectul numit PriuSRT8 și construit de către cei de la American Racing Headers (ARH), cu siguranță a atras atenția publicului.

Doar la exterior acesta este un Prius, substratul tehnic fiind modificat considerabil. Practic este un dragster din țevi metalice, pe care a fost îmbrăcată caroseria Priusului! Sub capotă se ascunde propulsorul preluat de la Dodge Challenger SRT Hellcat și nici urmă de propulsia hibridă!
Dacă în varianta de uzină propulsorul lui Hellcat dezvoltă 707 CP, după instalarea compresorului mecanic Whipple acesta este capabil de 1,000 CP! Acum însă este setat pentru o putere mai conservativă – 800 CP. Evident, toată această forță este transmisă pe roțile spate!
Potrivit celor de la ARH, Priusul diabolic va putea trece o pătrime de milă (402 metri) în 8 secunde! Mesajele și elementele de pe caroseria acestui proiect, sunt mai mult decât haioase, începând cu logourile și terminând cu inscripțiile, precum că este „verde”! Foarte amuzant!
0
2,759
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!