BMW M ne învaţă cum să practicăm derapaje controlate! (Video)
10 Noiembrie 2017, 13:52
Una dintre cele mai mari plăceri pe care le poţi primi la volanul unui automobil cu tracţiune spate, sunt derapajele controlate. Să intri în drift este relativ uşor, dar să ieşi din el sau să-l menţii este un pic mai dificil, măiestria derapajelor controlate necesitând mai multă practică şi dedicaţie. În filmuleţul de mai jos apare un instructor al diviziei BMW M, care ne dă o lecţie de drift. Acţiunea are loc pe un poligon, unde sunt amplasate conurile, iar pentru a uşura exerciţiul asfaltul este umezit cu apă.
Prima ce trebuie să facem este să deconectăm sistemul de stabilitate, apoi întoarcem volanul în direcţia de mişcare la o viteză de aproximativ 20 km/h şi să apăsăm mai cu putere acceleratorul, astfel încât roţile spate să derapeze, iar posteriorul maşinii să iasă în exteriorul curbei. Concomitent cu acest lucru trebuie să rotim volanul foarte rapid în direcţia în care se dezvoltă derapajul. Trebuie să luăm seama la unghiul de întoarcere a roţilor - dacă va fi mai mic maşina se va roti în jurul axei sale, iar dacă va fi mai
mare, se va stabiliza, sau şi mai rău, va ieşi în exteriorul curbei. Atunci când simţim că am „prins” unghiul derapajului cu volanul, apăsăm repetitiv pe accelerator, pentru a menţine viteza şi unghiul derapajului, dar nu uităm să facem mici corecţii şi cu volanul! Cel mai important lucru ar fi să privim în direcţia de mişcare şi să ne orientăm după conuri. Pentru a ieşi din derapaj simplu luăm piciorul de pe accelerator (nu bruscăm) şi întoarcem volanul în poziţia iniţială. Mai multe detalii le aflaţi din filmuleţul de mai jos!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
4,994
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!