BMW a sistat vânzările i3 în SUA şi se pregăteşte de recall!

Producătorul german a decis să oprească vânzările electro-car-ului său i3 pe teritoriul Statelor Unite şi se pregăteşte de rechemarea modelelor deja comercializate. Motivele unei decizii atât de radicale se ascund în rezultatele testelor de siguranţă produse de cei de la NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), care au depistat riscuri de provocare a unor traumatisme în urma accidentelor pentru o categorie mică de pasageri.
În cazul unei tamponări, este pusă în pericol viaţa şi sănătatea femeilor, înălţimea cărora nu depăşeşte 152 cm iar greutatea corpului nu este mai mare de 50 kg. Astfel, rezultatele testelor arată că în cazul unui impact frontal, doamnele aflate la volanul BMW i3 riscă să se aleagă traumatisme grave ale gâtului şi pieptului. De menţionat, că acestui risc sunt supuse doar şoferiţele ce nu-şi vor cupla centura de siguranţă. O absurditate? Dar nu şi pentru SUA, unde cuplarea centurii de siguranţă nu este obligatorie în toate statele. De exemplu, în statul New-Hampshire se permite circulaţia cu centurile de siguranţă necuplate de la vârsta de 16 ani.
Chiar dacă numărul persoanelor supuse unui astfel de risc este minor, BMW a decis să înlăture cauzele problemei depistate, să sisteze vânzările modelelor i3 şi i3s şi, cel mai probabil, va rechema modelele deja comercializate pe teritoriul SUA, ce constituie un număr de 30 mii vehicule. Totodată, cei de la BMW îndeamnă toţi şoferii să cupleze centurile de siguranţă.
0
2,028
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!