Caravana SKODA KAROQ: acestea sunt automobilele cu care vom străbate Europa până în ţara lui Moş Crăciun!

Ho, ho, ho, dragii noştri! Ce misiune importantă avem în acest an! Ce misiune importantă au maşinile noastre expediţionale! Odată ce ideea scrisorilor de Crăciun s-a răspândit în toată Europa şi avem o mulţime de ţări participante, vom avea de trecut cam în fiecare din aceste ţări pentru a ridica scrisorile colectate, a le pune în portbagajul maşinilor noastre expediţionale şi a le duce în siguranţă mai departe spre ţara lui Moş Crăciun! Tocmai de asta, dragii noştri, vrem să vă povestim pe îndelete despre eroii noştri motorizaţi, cele 4 SUV-uri expediţionale, care ne vor purta prin toată Europa până în ţara Moşului!
Încă de la testul drive internaţional cu noua SKODA KAROQ simţeam noi că vom avea parte de o poveste specială cu acest model ceh, iar acum producătorul ceh ne-a furnizat tocmai 4 asemenea automobile pentru a duce în siguranţă scrisorile!

Două dintre automobilele expediţionale se află deja în Moldova, ajungând la bordul unui camion, tot ele fiind primele exemplare KAROQ ce-au păşit pe meleagurile noastre! Vă amintiţi că vă întrebam într-o postare de pe Facebook, ce-or fi făcând două exemplare KAROQ, cu plăcuţe de înmatriculare de Slovacia, lângă showroom-ul Skoda Moldova? Ei bine, erau chiar maşinile noastre expediţionale, care veniseră pentru a porni din Chişinău în marea aventură!
Cele două automobile din Moldova au şi culorile bradului şi ale sărbătorilor – una este de un verde închis şi intens, iar alta roşie ca haina Moşului. Cea verde are sub capotă noul motor pe benzină al celor de la Skoda – 1.5 TSI – şi este dotată cu o cutie de viteze automată DSG cu 7 trepte, dar are tracţiune doar pe puntea faţă! Aoleu, ne pornim noi oare cu tracţiune faţă spre Cercul Polar? Ei bine, da! Fireşte că va trebui să fim precauţi, dar avem anvelope bune de iarnă, ba chiar şi lanţuri de rezervă, iar pe lângă toate, avem în caravană şi maşini cu tracţiune 4x4 pentru a se ajuta reciproc la nevoie!
Maşina roşie este dotată cu propulsorul diesel 2.0 TDI, de 150 CP, cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte şi la sistemul de tracţiune integrală. La testul internaţional, cu o asemenea versiune şi cu niţică străduinţă, am atins un consum de 5.0 litri la sută. În expediţia noastră polară, însă, admitem un consum mediu real mult mai mare, din cauza condiţiilor dificile de înaintare şi a multiplelor cicluri de încălziri la rece, aşa că, dacă vom obţine un consum de 8.0 litri la sută, va fi deja foarte bine!
Aşadar, aceste două maşini vor porni din Chişinău şi vor înainta iniţial spre sud, pentru a ajung în Sofia, Bulgaria, de unde vor trebuie să colecteze scrisorile şi abia apoi îşi vor începe deplasarea spre nord, traversând Serbia.

De cealaltă parte, o altă parte a echipei noastre va zbura la Berlin, Germania, pentru a porni de acolo cu alte două exemplare SKODA KAROQ! Unul din ele este de culoare albă ca zăpada, altul de culoare gri ca cerul de iarnă. Ambele sunt echipate cu acelaşi propulsor diesel de 2.0 litri şi 150 CP, ambele dispun de cutii automate DSG, doar că una din ele are tracţiune faţă, iar cealaltă – integrală. De fapt, despre una din ele noi intuim că are tracţiune faţă, întrucât urmează să aflăm cu certitudine abia când ajungem în Berlin, dar cu siguranţă ne bucură faptul că avem tocmai 3 dieseluri în caravană, care se vor putea bate la eficienţă, parcurgând aceleaşi condiţii, dar având diferite combinaţii de cutii de viteze şi tracţiuni!
Din fericire, toate exemplarele KAROQ din caravană sunt dotate cu sisteme de navigaţie şi cu sisteme multimedia avansate, inclusiv conectivitate CarPlay sau MirrorLink, or, într-o asemenea expediţie asemenea funcţii avansate uşurează foarte mult viaţa la volan. Mai mult ca atât, spre marea bucurie a oamenilor noştri de creaţie, maşinile ce pornesc din Moldova au la bord prize de 230 V şi vreo 4 porturi USB fiecare, pe lângă prizele clasice de 12 V! De asemenea, pasagerii spate se vor bucura şi de încălzirea scaunelor, disponibilă atât pentru ei, cât şi pentru pasagerii faţă, iar şoferii au parte de cea mai dulce opţiune pentru călătoriile arctice: încălzirea volanului!
Aşadar, cu aceste minunate exemplare SKODA KAROQ urmează să înfruntăm zăpada şi viscolul în cele mai dure condiţii, pe o distanţă enormă, în cele mai dificile zone ale continentului European, hăt departe dincolo de Cercul Polar!
Şi avem o bucurie deosebită că maşinile noastre expediţionale din acest an sunt SKODA. Pentru noi, dar şi pentru Dvs. – ştim asta din interesul Dvs. faţă de ştiri şi teste drive Skoda – anume marca cehă are cea mai puternică conexiune cu familia, cu copiii, cu bucuria emoţiilor frumoase şi a fericirii de familie! Iar noi sperăm ca toată această lungă şi captivantă expediţie să fie urmărită că sufletul la gură de Dvs. şi de copiii Dvs. şi să vă aducă zâmbetul şi admiraţia pe faţă pe tot parcursul ei!
Şi apoi, nu uitaţi – aceleaşi exemplare SKODA KAROQ vor întâmpina în Laponia toate familiile câştigătoare din toate ţările participante, ce vor veni la Moş Crăciun, inclusiv cea din Moldova. Iar pentru ca să aveţi şansa să ajungeţi acolo, mai aveţi o singură zi să aduceţi scrisorile în unul din punctele de colectare! Nu zăboviţi, lăsaţi toate sarcinile şi faceţi asta acum!

Crăciun fericit, dragii noştri!

» Regulamentul campaniei
» Lista completă a punctelor de colectare
0
4,921
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!