Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Carnagiu pe Nurburgring: 14 automobile implicate şi doi şoferi spitalizaţi! (Video)

Ultimul week-end de la sfârşitul lunii octombrie a fost un adevărat succes pentru sesiunile destinate turiştilor pe legendarul Nurburgring Nordschleife. Siguranţa a fost la nivel înalt, pe parcursul întregului week-end. Totul s-a schimbat într-o clipă, însă! Cu doar câteva tururi până la sfârşitul sesiunii a avut loc unul dintre cele mai mari carnagii de pe Nurburgring!
Un Porsche 911 GT3 RS a fost cel care a provocat accidentul, oprindu-se în curba Hatzenbach după ce un furtun al sistemului de răcire s-a defectat, iar lichidul de răcire a ajuns pe asfalt, provocând un accident în lanţ, care a implicat un total de 14 automobile!

Totul s-a întâmplat extrem de rapid, iar comisarul de traseu, care trebuia să semnalizeze cu steaguri galbene despre incident nu era prezent în acea curbă oarbă. În rezultat conducătorii au sărit din maşini şi au încercat să oprească traficul, dar nu le-a reuşit prea bine. În filmuleţul de mai jos se poate observa cum un conducător de BMW E30 pregătit pentru circuit, a văzut incidentul iniţial, a ieşit din automobil, a sărit bariera de protecţie de pe marginea traseului şi a încercat să oprească ceilalţi conducători, privind neputincios cum maşinile se acroşează una câte una, inclusiv în al său E30, pe care l-a parcat pe marginea traseului!
Este o curbă oarbă şi se trece cu o viteză de aproximativ 160 km/h, iar odată ce roţile ajung pe lichidul de răcire, maşina patinează ca pe gheaţă, ceea ce şi s-a întâmplat! În rezultat doi dintre conducători, au ajuns la spital cu diverse traume. Unul din conducători a fost descarcerat din fiarele maşinii şi transportat cu elicopterul. Acest accident în lanţ demonstrează cât de periculos este Nurburgring Nordschleife şi de ce i se spune „Iadul Verde”. În viitor pe Nurburgring va fi instalat un sistem de monitorizare cu camere video şi panouri LED, care vor semnaliza pericolele în locul comisarilor de traseu, care sunt prea puţini în timpul sesiunilor destinate turiştilor. Datorită acestui sistem accidentele de acest fel vor putea fi evitate.

Dacă aveţi probleme cu vizionarea filmuleţului, accesaţi link-ul direct.

0
818
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!