EarthRoamer XV-HD - casa pe roţi de lux de 1.5 milioane de dolari capabilă de expediţii în jurul lumii! (Video)

Compania EarthRoamer bazată în Colorado, SUA, este specializată pe transformarea pick-up-urilor în adevărate case pe roţi de lux capabile să facă înconjurul lumii. Cel mai radical proiect, numit EarthRoamer XV-HD, a fost dezvăluit de curând în cadrul expoziţiei SEMA Show şi a impresionat prin gabaritele sale, capacităţile şi preţul de 1.5 milioane de dolari!
De ce costă atât de mult? Potrivit celor de la EarthRoamer, există doritori să achite asemenea bani, pentru un vehicul de lux destinat expediţiilor, care este creat după preferinţele nemărginite ale clientului. Acest exemplar este primul, care a fost produs, alte două aflându-se în producţie. Cu ce se poate lăuda acest monstru al expediiţiilor?!
Fiind bazat pe cel mai mare pick-up din gama Ford, modelul F-750, acesta dispune de un propulsor diesel V8 de 6.7 litri (330 CP şi 983 Nm), tracţiune integrală, transmisie automată în 6 trepte şi un rezervor de combustibil de 435 de litri! Şasiul a fost modificat, primind şi elemente hidraulice pentru a nivela garda la sol pe ambele axe.
Şase persoane pot călători în confort în acest mastodont. Acesta are „în spate” o dubă extrem de mare, care sporeşte lungimea vehiculului până la 10.6 metri, lăţimea fiind de aproape 2.6 metri! Dotat cu roţi de off-road de 46 de inch, EarthRoamer XV-HD ajunge la o înălţime de peste 4 metri!
Duba este echipată cu o mulţime de geamuri pentru a spori senzaţia de spaţiu la interior. Interiorul în sine este executat din materiale naturale, precum lemnul şi pielea, aici regăsindu-se un pat de dimensiuni gigante, o bucătărie de dimensiuni convenţionale pentru o bucătărie de casă, câteva televizoare, sistem audio Bose Surround Sound, un duş generos, chiuvetă, două sisteme de aer condiţionat, în timp ce podeaua este încălzită – perfect pentru orice sezon al anului!
Pentru a aproviziona cu energie toate aceste bunătăţi, camionul este echipat cu un panou solar de acoperiş, care poate genera 2,100 de Waţi, precum şi un pachet de baterii litiu-ion de 20,000 de Waţi, care poate fi încărcat rapid datorită a două generatoare electrice, astfel, fiind eliminate generatoarele diesel gălăgioase. Vehiculul poate lua la bord aproape o tonă de apă potabilă - 946 de litri, existând şi două rezervoare a câte 473 de litri pentru apa venită de la veceu şi apa venită de la lavoar/duş/bucătărie/maşină de spălat.
Este o adevărată casă pe roţi în tot sensul cuvântului! Dacă vă decideţi să procuraţi una, cei de la EarthRoamer vor cere o arvonă de 375,000 mii de dolari. Reamintim, preţul final este de 1.5 milioane de dolari! Prea costisitor pentru a porni cu el într-o expediţie, nu?!
0
2,519
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!