Honda bate Toyota la capitolul vânzări în SUA! (TOP)

Cu toate că SUV-urile devin tot mai populare la nivel global, iar cei de la Lexus s-au grăbit să declare că, în scurt timp, dacă nu vor evolua, sedanurile vor dispărea din gamele producătorilor auto, acestea încă se bucură de o cerere stabilă pe piaţă. Chiar dacă SUV-urile înregistrează creştere continuă de popularitate şi în acest segment apar tot mai multe modele noi, sedanurile încă duc o luptă aprigă pentru a câştiga atenţia cumpărătorului, iar care este topul celor mai vândute berline în SUA în acest an vă invităm să descoperiţi mai jos!
10. Chevrolet Malibu
Prezentat în 2015, Chevrolet a dat start vânzărilor noului Malibu anul trecut. Noul sedan american a crescut în dimensiuni, faţă de generaţia precedentă, oferind un habitaclu simţitor mai spaţios. Design-ul noului Malibu a plecat departe de la modelul anterior, devenind mai rafinat şi adaptat tendinţelor corporative actuale. Pentru prima dată Malibu a fost oferit inclusiv şi în versiune hibridă. Deşi a avut un start de succes, în 2017 Malibu a înregistrat o scădere a vânzărilor cu 16.5%!
9. Hyundai Elantra
Noua generaţie Hyundai Elantra a debutat la salonul auto de la Los-Angeles în noiembrie 2015. Deşi nu a suferit schimbări semnificative la dimensiuni, sedanul oferea mai mult spaţiu celor de la bord, iar design-ul interior a fost redesenat complet. Elantra a căpătat o siluetă mai atrăgătoare, cu o privire agresivă. Sedanul a debutat pentru prima dată şi cu un benzinar turboaspirat, cuplat la o cutie robotizată cu 7 trepte. Chiar dacă vine cu un preţ atrăgător, Elantra a înregistrat în acest an, totuşi, o scădere a vânzărilor cu 8.8% comparativ cu 2016.
8. Chevrolet Cruze
Cu câteva luni mai târziu decât fratele său mai mare, Malibu, Chevrolet Cruze a fost prezentat publicului în iunie 2015. Noul Cruze a crescut simţitor comparativ cu generaţia precedentă şi a căpătat o siluetă mai dinamică. Cruze a primit propulsoare noi, mai eficiente, iar opţional se ofereau cele mai noi sisteme de siguranţă din posesia celor de la Chevrolet. În 2017 Cruze a înregistrat o creştere de 3.4% a vânzărilor comparativ cu aceeaşi perioadă al anului 2016.
7. Ford Fusion
Actuala generaţie Ford Fusion, ce poartă denumirea Mondeo pe piaţa europeană, a debutat în 2012. Fusion a fost construit pe o nouă platformă globală Ford. În premieră Fusion a oferit clienţilor două versiuni hibride, iar opţional se putea opta pentru sisteme de siguranţă sofisticate, precum sistemul de monitorizare a unghiurilor oarbe şi sistemul de monitorizare a schimbărilor involuntare a benzilor. Deşi la posterior sedanul nu a înregistrat schimbări majore, partea frontală a evoluat simţitor, căpătând un aspect mult mai agresiv.
Deşi a trecut printr-un facelift recent în prima jumătate al anului curent, Fusion a înregistrat o scădere a vânzărilor de tocmai 22.6% comparativ cu 2016.
6. Nissan Sentra
Comparativ cu celelalte modele din acest top, Nissan Sentra este mai puţin cunoscut pe meleagurile noastre. Actuala generaţie Sentra a debutat în 2013, iar în 2016 a trecut printr-un facelift, ce venea să-i ofere un design în stilul corporativ al mărcii. Deşi este adesea criticat de presa americană ca fiind prea zgomotos şi pentru spaţiul restrâns oferit la bord, graţie preţurilor competitive Sentra a reuşit să înregistreze o creştere de 0.2% în 2017.
5. Nissan Altima
Nici Nissan Altima nu este prea cunoscut în Moldova, deşi câteva exemplare, importate din SUA, pot fi întâlnite şi pe drumurile noastre. Actuala generaţie al sedanului nipon a fost prezentată în 2012. Noua Altima a crescut în dimensiuni şi oferea mai mult spaţiu pasagerilor la bord. În 2016 Altima trece printr-un facelift major la exterior, căpătând un design familiar celorlalte modele nipone, cu trăsături asemănătoare fratelui mai mare Nissan Maxima. Chiar şi aşa, anul 2017 a adus o scădere drastică a vânzărilor pentru Altima de 17.1%.
4. Honda Accord
În vara acestui an, niponii de la Honda au prezentat noul Accord destinat pieţei nord-americane. Modelul anterior a fost prezentat în 2013, însă acest fapt şi startul de curând al vânzărilor celei de a 10-a generaţie nu împiedică modelul actual să-şi păstreze o cerere stabilă pe piaţă cu o deviere de doar 2.3% în scădere, comparativ cu aceeaşi perioadă al lui 2016, iar noul model vine să schimbe acest lucru şi să înregistreze noi recorduri de vânzări!
3. Toyota Corolla
Cea de a 11-a generaţie Toyota Corolla a fost prezentată încă 2013, acesta fiind unul din motivele scăderii cu 9% a vânzărilor în acest an. Totuşi Corolla se bucură de o cerere sporită nu numai pe piaţa americană, ci şi la nivel global. Noua Corolla crescuse în dimensiuni cu aproape 10 cm, comparativ cu generaţia anterioară, deşi, cel puţin vizual, şi-a păstrat proporţiile compacte. Design-ul actualei Corolla a fost inspirat de la conceptul Furia şi este familiar modelelor mai mari din gama niponilor.
2. Toyota Camry
Noua generaţie Camry, a fost dezvăluită în ianuarie curent la salonul auto de la Detroit. Sedanul a căpătat un design extrem de dinamic şi, ca în cazul noului Prius, foarte curajos. Noua generaţie este primul model în caroserie sedan, lansat de niponi, după ce Akio Toyoda a declarat că în gama sa nu vor mai exista modele cu design plictisitor. Aceasta se adevereşte prin faptul, că Camry este lăudată de presa americană şi înregistrează recorduri de vânzări, comparativ cu modelul anterior.
1. Honda Civic
Civic este un jucător puternic al clasei “C” bine cunoscut şi îndrăgit în ţara noastră, dar abia că aţi fi gândit că acesta este şi cel mai popular sedan pe piaţa americană, având în vedere că pe drumurile noastre noile Civic sunt întâlnite extrem de rar. Înregistrând vânzări impresionante anul trecut, cererea pentru noul Civic este în continuă creştere, obţinând o sporire a volumului de vânzări cu 1.5%. Mai mult decât atât, sedanul nipon este şi cel mai popular automobil pe piaţa din SUA, depăşind SUV-urile şi Pick-up-urile atât de iubite de americani!
0
2,716
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!