Lamborghini Terzo Millennio - hyper-car-ul electric pentru mileniul trei!

Cei de la Lamborghini ne dezvăluie conceptul Terzo Millennio (mileniul trei) – un hyper-car electric care ne arată direcţia de design al producătorului din Sant’Agata-Bolognese. Designul este extrem de dramatic, optimizat aerodinamic, construcţia caroseriei şi şasiului fiind ultra-uşoare, datorită utilizării pe larg a fibrei de carbon.
În ciuda designului progresist, se pot observa elemente caracteristice, care-l defineşte drept un Lamborghini pur sânge. Şi este vorba despre formele prizelor de aer, forma aripilor spate, dar şi proporţiile unice, cu o parte frontală scurtă şi o cabină compactă, ataşate la a doua jumătate a maşinii, în care, ar trebui să se adăpostească un propulsor V12. Acolo însă se adăpostesc supercapacitorii elaboraţi de către inginerii companiei MIT (Massachusetts Institute of Technology), care au o abilitate de a se încărca rapid şi de a oferi rapid energia celor patru motoare electrice amplasate în roţi.
Vă veţi întreba, dar ar trebui să aibă şi baterii? Le are, dar nu sunt unele convenţionale, fiind integrate în structura de fibră de carbon a elementelor exterioare! Da, energia „curge” chiar prin piesele vizibile de la exterior, bateriile însă sunt integrate la mijloc, în sandvişul de fibră de carbon. Maşina monitorizează nu doar starea bateriilor, dar şi starea panelurilor caroseriei în care acestea sunt integrate, iar la depistarea unei fisuri, fibra de carbon poate să se auto-repare, datorită micro-canalelor, prin care este injectată o substanţă chimică, care va „lecui” fisura. Se pare că această tehnologie a fost inspirată din organismul uman.
Pentru că este electric, iar Lamborghini este cunoscut prin sunetele brutale pe care le generează propulsoarele V10 şi V12, inginerii producătorului italian acum se focusează la elaborarea unui sistem de generare a sunetului, sunetul în sine ar trebui să fie extrem de special, pentru a duce tradiţia Lamborghini mai departe, dar şi pentru a accentua conceptul inovativ de propulsie electrică.
Noul Lamborghini Terzo Millennio a fost dezvăluit în cadrul conferinţei inovaţiilor EmTech, care a demarat pe 6 noiembrie în Cambridge.
1
3,683
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!