Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Mini va participa la Raliul Dakar 2018 cu două automobile diferite!

La cea de-a 40-a ediţie a celui mai cunoscut Raliu pe distanţe lungi Dakar cei de la Mini şi German X-Raid vor aduce, pentru prima dată în istorie, două maşini diferite şi, totodată, speciale.
Primul model, care a şi înregistrat patru victorii consecutive din 2012 până 2015, va fi John Cooper Works Rally, propulsat de un motor diesel cu 6 cilindri în linie de 3.0 litri, ce dezvoltă 340 CP. Acesta este o versiune actualizată a modelului ce a participat la cursa din 2017. Şasiul maşinii de a fost modificat la greu pentru o suspensie mai rigidă şi o scădere a greutăţii totale.
Cel de-al doilea model de curse este un buggy, numit John Cooper Works Buggy, şi foloseşte acelaşi motor, dar spre deosebire de primul model are tracţiune doar pe puntea spate. Bazată pe un cadru dur din oţel, caroseria buggy-ului este compusă din fibră de carbon şi kevlar. Design-ul exterior unic a fost creat în cooperare cu centrul de Design Mini pentru a asigura maşinii o aerodinamică mai bună.
În total, Mini va aduce la Raliul Dakar 7 maşini de curse. Raliul Dakar se va desfăşura pentru a 10-a oară în America de Sud. Startul cursei va fi dat pe 6 ianuarie 2018 în Lima şi va lua sfârşit în Argentina cu 14 zile mai târziu.
0
359
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!