Noul Bentley Grand Convertible - succesor pentru decapotabila Azure? (Video)

Bijuteria decapotabilă exclusivistă Bentley Azure şi-a încheiat cariera în 2011 şi nu a avut parte de un succesor până acum. În 2014 a fost prezentat un concept, ce a primit denumirea de Bentley Grand Convertible, însă acea decapotabilă nu a ajuns să fie produsă în serie.
Chiar dacă pe site-ul oficial al britanicilor nu s-au plasat date despre o nouă decapotabilă de serie şi aceasta nu şi-a serbat premiera la un salon auto internaţional, se pare că cei de la Bentley au dezvoltat, totuşi, un succesor pentru Azure, care va fi produs într-o serie limitată. Misteriosul Bentley a fost "prins" într-o reprezentanţă britanică situată în Dubai.
Faţă de conceptul din 2014, modelul de serie se bazează pe versiunea facelift a navei amiral Bentley Mulsanne Speed. Decapotabila are o lungime şi un ampatament mai scurt cu 100 mm (5475 mm) decât Mulsanne, pe când conceptul Grand Convertible a fost "scurtat" cu 150 mm. Propulsorul, ca şi interiorul, este preluat fără schimbări de la Mulsanne – benzinarul bi-turbo V8 de 6.75 litri, ce dezvoltă 537 CP.
Producţia Bentley Grand Convertible se va limita la 19 exemplare ce vor marca jubilelul de 100 ani de existenţă a mărcii britanice. Producţia se va încheia în 2020, iar primele automobile vor fi livrate clienţilor în 2019. Preţul pentru decapotabila exclusivistă este pe măsură – 3.5 milioane dolari.
1
1,992
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!