Noul Hennessey Venom F5 are 1,600 CP și o viteză maximă de 483 de km/h! (Video)

În cadrul expoziției SEMA Show cei de la Hennessey Performance au dezvăluit nu doar monstrul cu 6 roți și trei axe Ford VelociRaptor 6x6, dar și mult-așteptatul hyper-car Hennessey Venom F5!
Creat cu un singur scop de a fi cea mai rapidă mașină de producție de pe pământ, Venom F5 se bazează pe experiențele obținute cu Venom GT, care se punea în poară cu Bugatti Veyron, pentru recordurile de viteză. Noul hyper-car însă, este absolut nou și nu un Frankenstein creat dintr-un Lotus Exige alungit și dotat cu motor american de aproape 1,500 CP. Noul Venom F5 păstrează proporțiile lui Venom GT, însă este mai arătos.
Potrivit celor de la Hennessey, noul Venom F5 are aerodinamică activă și, cel mai important, un coeficient aerodinamic de doar 0.33 – o îmbunătățire substanțială față de coeficientul lui Venom GT, care avea 0.44, fiind un impediment pentru a atinge o viteză mai mare. Noul Venom F5 are o greutate de doar 1,338 kg, iar amplasat central este un V8 Twin Turbo proiectat de la zero cu peste 1,600 CP la activ! Transmisia este una robotizată cu un singur ambreiaj în 7 trepte, ce transmite puterea doar pe roțile spate.
Noul Hennessey Venom F5 va putea accelera de la 0 la 300 km/h în mai puțin de 10 secunde, va putea accelera de la 0 la 400 km/h și frâna înapoi la 0 km/h în mai puțin de 30 de secunde, iar viteza maximă prognozată va depăși 300 mile pe oră sau 483 km/h! Mult mai rapid decât noul Bugatti Chiron!
Totuși, exemplarul prezentat la SEMA Show nu a fost altceva decât o machetă la scară 1:1, primele prototipuri reale vor apărea doar către anul 2018, iar producția celor 24 de exemplare planificate, va demara în 2019. Prețul unui Hennessey Venom F5 va fi de 1.6 milioane de dolari. Acum vă veți întreba, de ce nu au adus un prototip funcțional ci doar o machetă? Răspunsul este simplu – au nevoie de bani pentru a produce prototipurile, iar macheta este creată doar pentru a atrage clienții cu bani.
1
4,613
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!