Noul Range Rover Evoque va fi lipsit de versiunea cu 3 uşi!

28 Noiembrie 2017, 11:56
Denis Godorozea via Autocar
Viitoarea generaţie Range Rover Evoque va fi lipsită de versiunea cu 3 uşi. Decizia este luată de producătorul britanic din motivul lipsei de cerere pentru aceasta – în prezent pentru versiunea cu 3 uşi optează doar 5% din totalul cumpărătorilor Evoque. Nu se ştie, însă, dacă noua generaţie va dispune de o versiune decapotabilă.
Noua generaţie Range Rover Evoque nu va aduce revoluţie în design-ul exterior, acesta va fi inspirat de la noul Range Rover Velar, dar va avea o siluetă apropiată actualei generaţii Evoque. Britanicii vor pune accent pe dezvoltarea confortului şi luxului la bord – Evoque va prelua planşa de bord digitală împreună cu cele două ecrane tactile imense pe consola centrală care, mai nou, şi-au făcut apariţia şi în versiunea actualizată Range Rover Sport.
Viitorul Range Rover Evoque va păstra aceeași platformă tehnică, numită D8, pe care se bazează actuala generaţie Evoque şi noul Jaguar E-Pace, cu tracţiune pe puntea faţă, cea integrală fiind opţională, însă aceasta va avea un ampatament mai lung de 2681 mm. Suspensia spate va fi una multilink şi nu de tip MacPherson ca la generaţia actuală – crossover-ul va deveni mai confortabil.
Motoarele cu 4 cilindri din seria Ingenium de 2.0 litri vor rămâne sub capota noului crossover, acestea dezvoltă între 150 şi 300 CP, în dependenţă de versiune, şi se cuplează la cutia automată ZF cu 9 rapoarte. Mai târziu va apărea şi un Evoque cu propulsie hibridă, ce va îmbina un benzinar turboaspirat de 1.5 litri şi un motor electric. O versiune pur electrică este exclusă din start, din motiv că platforma tehnică D8 nu prevede instalarea bateriilor mari pentru o autonomie decentă.
Range Rover Evoque s-a bucurat de mare succes, comercializând anual circa 100 mii unităţi. Noua generaţie va fi prezentată în a doua jumătate al anului 2018, iar în vânzare Evoque 2 va apărea nu mai devreme de 2019.
0
2,528
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!