Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Polestar a dat startul construcţiei uzinei sale în China!

Apărut pentru prima dată ca diviziune sportivă al celor de la Volvo, Polestar, sub patronajul Geely a devenit de curând un brand separat, care se va specializa pe producţia automobilelor electrice pe baza tehnologiilor Volvo.
Construcţia primei uzine Polestar a demarat în oraşul Chengdu din China. Proiectată cu ajutorul arhitecţilor norvegieni, noua uzină se declară a fi cea mai ecologică nu numai pe teritoriul Chinei, ci şi pe întreg globul. Construcţia uzinei va fi finalizată în prima jumătate al anului 2018, iar producţia primelor automobile va începe cu un an mai târziu. Capacitatea de producţie va constitui 500 automobile pe an, pentru ca ulterior capacitatea să fie mărită, iar primul model de serie va fi coupe-ul Polestar 1.
Polestar doreşte să fie mai aproape de clienţii săi: producătorul va oferi posibilitatea de a comanda modelele sale prin intermediul internetului, iar pe teritoriul uzinei va fi construită şi o pistă de testare a automobilelor creată special pentru clienţii Polestar.
Polestar 1 va avea o propulsie hibridă, iar în regim electric va putea parcurge până la 150 km – record absolut printre automobile de tip hybrid. Pe viitor, cei de la Polestar au planuri măreţe: până la finele anului 2019 va fi prezentat modelul Polestar 2, un sedan electric ce va concura direct cu Tesla Model 3, iar mai târziu va fi dezvăluit şi Polestar 3 – SUV electric şi concurent direct pentru Tesla Model X.
Geely, împreună cu Volvo, au investit în dezvoltarea brandului Polestar circa 750 milioane dolari.
0
350
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!