Premieră: Infiniti QX50 (Video)

Noua generaţie Infititi QX50 a fost dezvăluită în spaţiul web înainte de premieră de la Salonul Auto de la Los-Angeles. Noul Crossover, menit să concureze cu Audi Q5, BMW X3 şi Mercedes-Benz CLC are un design exterior inspirat de la conceptul cu acelaşi nume, prezentat la Salonul Auto de la Detroit din acest an.
Partea frontală are un aspect familiar celor mai noi modele Infiniti, cu o grilă a radiatorului caracteristică şi blocurile optice faţă LED adaptive parcă preluate de la coupe-ul Q60. Noul QX50 măsoară în lungime 4,693 mm.
Sub capota crossover-ului pentru prima dată în gama niponilor se adăposteşte noul propulsor turboaspirat pe benzină de 2.0 litri cu compresie variabilă, ce dezvoltă 268 CP şi 380 Nm, care înlocuiește vechea unitate V6 de 3.5 litri. Motorul are o compresie variabilă între 8:1 şi 14:1, ce oferă posibilitatea de un condus eficient, cu consum minim de combustibil şi performanţe mari la accelerări. Astfel, Infiniti QX50 dotat cu tracţiune integrală atinge viteza de 96 km/h (60 mph) în 6.3 secunde şi are o viteză maximă de 230 km/h. Motorul se cuplează la o cutie automată CVT, ce transmite cuplul pe puntea faţă sau, opţional, pe toate cele 4 roţi, în proporţie de 50/50 pentru ambele punţi.
Pentru şoferii ce-şi doresc să schimbe vitezele de sine stătător, Infiniti a dezvoltat sistemul XTRONIC CVT, care vine să simuleze 8 trepte virtuale, care pot fi schimbate prin intermediul padelelor de după volan.
Noul Infiniti QX50 va beneficia de sistemul de condus semi-autonom, dezvoltat de Nissan şi numit ProPILOT, care include un sir de asistenţi pentru şofer, precum: sistem de menţinere a benzii de circulaţie, cruise-control adaptiv, parking assist şi sistem de frânare automat în faţa unui obstacol.
În SUA noul crossover va apare în vânzare în prima jumătate 2018 cu un preţ de start de circa 45 mii dolari.
0
3,119
GALERIE FOTO (60 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (5 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!