Tesla a anunţat preţurile pentru primul său camion electric! (Video)
23 Noiembrie 2017, 14:22
La o săptămână după prezentarea oficială a primului camion electric din gama americanilor, au fost anunţate preţurile pentru noul Tesla Semi!
Astfel, preţul de start este mai jos, decât se presupunea anterior, şi constituie 150 mii dolari pentru dotarea incipientă care poate parcurge până la 480 km cu "un singur plin".
Pentru un Tesla Semi capabil să parcurgă până la 805 km americanii vor cere 180 mii dolari. Mai este disponibilă şi ediţia specială, numită "Founders Series", preţul căreia constituie 200 mii dolari.
Dacă pentru primele două dotări, pentru a plasa comanda pentru noul camion se cere o plată în avans de până la 20 mii dolari, atunci pentru a deveni proprietarul ediţiei speciale este necesar de a achita preţul integral al camionului în momentul plasării comenzii.
Totuşi, Tesla Semi este mai scump decât camioanele tradiţionale propulsate de motoare cu ardere internă, preţul cărora începe în SUA de la 120 mii dolari cu mici devieri. Chiar şi aşa, diferenţa de preţ de 30 mii dolari îl face pe Tesla Semi competitiv în faţa concurenţilor, având în vedere faptul, că are propulsie electrică şi dă dovadă de performanţe uimitoare: fără remorcă camionul poate accelera până la 100 km/h în doar 5 secunde (vă invităm să urmăriţi acceleraţia în clipul de mai jos), iar cu sarcina totală de peste 36 tone camionul atinge această viteză în 20 secunde, categoric mai rapid decât camioanele alimentate cu motorină.
Producţia în serie Tesla Semi va începe în 2019.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
2,549
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!