Tesla suportă pierderi. Producţia lui Model 3 este în stagnare (Video)

3 Noiembrie 2017, 10:13
Valeriu Bahnaru via autoevolution.com
Cei de la Tesla au suportat cea mai mare pierdere trimestrială din istorie de aproape 620 de milioane de dolari. Din această cauză producţia la scară largă a noului Model 3 a fost amânată cu alte 3 luni. Potrivit lui Elon Musk, stagnarea producţiei Teslei Model 3 este cauzată şi de problemele cu linia de producţie a bateriilor de la uzina Gigafactory.
Potrivit celor de la Tesla, faza incipientă de producţie a oricărui nou model este foarte dificilă, mai cu seama a unui vehicul electric precum este Model 3, care utilizează o producţie automatizată la maxim practic la orice etapă. Acest tip de producţie este mai eficient şi mai puţin costisitor, fiind axat pe o capacitate mult mai mare.
Totuşi, unele din liniile de producţie nu au ieşit la capacitatea maximă. Spre exemplu, liniile producătoare de motoare electrice, instalare a scaunelor, vopsire şi ştanţare, au demonstrat o capacitate maximă de 1,000 de vehicule pe săptămână, în timp ce liniile producătoare de baterii, sudare a caroseriei şi asamblării finale, au o capacitate de doar 500 de unităţi pe săptămână.
După remedierea tuturor problemelor, cei de la Tesla vor putea produce 5,000 de exemplare Model 3 către sfârşitul lunii martie 2018 – anterior, acest număr de exemplare produse era promis pentru decembrie anul curent. Mai apoi, numărul vehiculelor produse ar trebui să crească la 10,000 de exemplare pe săptămână.

În ciuda problemelor, cei de la Tesla au reuşit să livreze deja vehiculul electric cu numărul 250,000 în acest an, datorită comenzilor record pe care le-au avut pentru Model S şi Model X.
0
2,746
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!