Volvo lansează un nou autobuz pur electric! (Video)

Producătorul suedez Volvo Buses a lansat un nou autobuz pur electric numit Volvo 7900 Electric. De fapt este vorba despre versiunea îmbunătăţită a modelului pur electric lansat acum doi ani. Acum noul autobus electric poate fi echipat cu unul din trei pachete de baterii – 150 kWh, 200 kWh sau 250 kWh. Bateria cu cea mai mare capacitate poate oferi o autonomie maximă de 200 kilometri.
Pe lângă introducerea bateriilor cu capacitate mai mare, autobuzul poate fi încărcat acum şi prin cablu de standardul CCS. Încărcarea de la priză este utilizată doar atunci când autobuzul electric este stocat în depou pe timp de noapte. Precum şi anterior, încărcarea primară se face prin intermediul sistemului OppCharge, care utilizează o conexiune ingenioasă cu acoperişul autobuzului. Acest sistem este instalat în staţii şi poate încărca autobuzul atât timp, cât acesta petrece la staţie pentru îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor. Încărcarea de acest tip durează 3-6 minute, iar datorită acestei încărcări rapide la fiecare staţie, pe o rută de 10-20 km autobuzul ar putea circula virtual 24 de ore, fără a avea nevoie să fie reîncărcat la priză!
Potrivit producătorului suedez, noul autobuz electric de 12 metri lungime utilizează cu 80% mai puţină energie comparativ cu un autobuz convenţional dotat cu propulsor diesel. Autobuzul mai poate fi echipat cu sistemul de direcţie avansat Volvo Dynamic Steering (VDS), precum şi cu sistemul de detectare a pietonilor şi a cicliştilor, care frânează autonom. Ultimul sistem este extrem de binevenit, având în vedere silenţiozitatea autobuzului. În viitor, în centrele oraşelor şi în zonele ecologice, vor putea circula doar astfel de autobuze.
Primele autobuze pur electrice Volvo 7900 Electric vor apărea pe străzile oraşelor către sfârşitul anului 2018. Cei de la Volvo au lansat până şi un video muzical despre noul autobuz electric pe care îl puteţi viziona mai jos!
0
2,416
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!