A fost prezentat noul McLaren Senna! (Video)

La Salonul Auto de la Geneva din martie 2018 britanicii vor prezenta noul McLaren Senna! Super-car-ul este o continuare logică, ci nu un succesor direct pentru modelul 720S – McLaren Senna nu este un model de serie şi va fi produs într-un tiraj de 500 exemplare.
Noul McLaren Senna va fi propulsat de o unitate biturbo V8 cu 800 CP şi 800 Nm la activ. Motorul se va cupla la cutia robotizată cu 7 rapoarte SSG. Producătorul britanic nu oferă detalii despre performanţele noului model, însă acestea, cu siguranţă, vor depăşi performanţele lui 720S care, având o putere de 720 CP accelerează până la 100 km/h în 2.9 secunde şi are o viteză maximă de 341 km/h, de la care Senna a şi preluat careva tehnologii.
Afară de surplusul de putere, McLaren Senna are şi o greutate cu 200 kg (1,198 kg) mai mică decât 720S. Noul super-car a beneficiat de un kit aerodinamic activ, care este menit să creeze o forţă de apăsare mai mare la viteze maxime, suspensie adaptivă cu 4 regimuri de condus pentru motor şi transmisie. Toate datele tehnice ale automobilului sunt afişate pe un display tactil de dimensiuni mari, situat pe consola centrală. Merită menţionate jantele super-car-ului, care sunt fixate doar cu o singură piuliţă!
Startul producţiei noului McLaren Senna va fi dat în a doua jumătate al anului următor, iar toate cele 500 exemplare planificate au fost deja vândute. Preţul fiecăruia constituie 1 milion dolari.
Super-car-ul aduce un omagiu şi este numit în cinstea legendarului pilot de curse Formula 1 Ayrton Senna, care a adus echipei McLaren 3 victorii în 1988, 1990 şi, respectiv, 1991 în Formula 1. Denumirea super-car-ului în cinstea pilotului a fost agreată de către familia acestuia, iar o parte din suma câştigată de pe urma vânzării McLaren Senna vor fi alocate fondului Instituto Ayrton Senna. La setările noului super-car a participat inclusiv şi nepotul legendarului pilot Bruno Senna, de asemenea pilot Formula 1.
0
2,346
GALERIE FOTO (26 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!