A fost prezentat prototipul viitorului concurent Tesla Semi - Thor ET-One!

O companie tânără din Los-Angeles a prezentat prototipul primului său camion electric, care va fi lansat pe piaţă în 2019! Camionul, numit Thor ET-One se doreşte a fi un concurent direct pentru noul Tesla Semi, întrucât este un prototip electric care va ajunge în producţie de serie curând!
Thor ET-One se bazează pe şasiul modificat al camioanelor International şi este propulsat de motoare electrice de origine canadiană TM4. În dependenţă de versiunea aleasă, ET-One vine cu o putere cuprinsă între 300 şi 700 CP şi oferă o autonomie de la 160 la 480 km. Ca şi în cazul Tesla Semi, noul camion electric poate tracta sarcini cu greutatea totală de până la 36 tone.
Producătorul nu dezvăluie performanţele camionului său, deşi a făcut publice preţurile orientative. Aşadar, versiunea ce va putea parcurge distanţe de până la 160 km va avea un preţ de start de circa 150 mii dolari, pe când versiunea de top cu o autonomie de până la 480 km va costa circa 250 mii dolari! Amintim, că Tesla Semi deja în dotarea incipientă parcurge distanţe de până la 480 km şi are un preţ cu 100 mii dolari mai mic, pe când dotarea de top, cu o autonomie de puţin peste 800 km, are un preţ de 180 mii dolari – simţitor mai mic decât preţul de top Thor ET-One.
Curios este faptul, că compania Thor Trucks este înfiinţată de doi brokeri imobiliari ce au vârsta de doar 25 ani. Neavând studii şi experienţă necesare în domeniul industriei auto, start-up-erii au fost nevoiţi să atragă la proiectarea camionului specialişti din Navistar (noua denumire a companiei International, pe baza camioanelor căreia este construit noul ET-One), BYD (producător auto din China) şi din alt start-up electric, care este în prezent în pragul falimentului, Faraday Future.
Producătorul se declară convins că Thor ET-One va fi lansat în producţia de serie nu mai târziu de anul 2019. Chiar şi aşa, întrebarea rămâne deschisă: va putea oare ET-One concura cu Tesla Semi, care are un preţ şi performanţe mult mai atrăgătoare şi este construit de o firmă care are o experienţă bogată în domeniul vehiculelor electrice? Puţin probabil!
0
3,067
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!