Apple a patentat un sistem de navigaţie destinat automobilelor autonome!

Anterior în presă se specula că Apple ar fi lucrat la producţia unui propriu automobil electric. Însă mai târziu informaţiile au fost infirmate de către reprezentanţii gigantului american, care au declarat că Apple s-a concentrat în dezvoltarea tehnologiilor pentru automobilele autonome.
De curând Apple a patentat un sistem de navigaţie propriu destinat automobilelor autonome "Autonomous Navigation System", care ar reduce semnificativ necesitatea de a introduce schimbări în hărţile existente special pentru automobilele autonome, care nu pot circula fără sistem de navigaţie. Automobilele autonome folosesc informaţiile statice stocate în sistemele sale de navigaţie, care sunt actualizate la distanţă, combinându-le cu imaginile şi datele preluate în timp real de la senzorii şi camerele exterioare. Apple propune o altă metodă, ce foloseşte un model computerizat de navigaţie pentru a prognoza traseul cu folosirea procesoarelor inteligente şi a senzorilor exteriori. Gigantul nu oferă informaţii detaliate despre noua sa tehnologie, dar în presa occidentală se vorbeşte că această tehnologie ar permite automobilului autonom să "ia decizii" ce ţin de traseul ales în timp real.

Chair dacă ani în şir Apple infirma interesul său faţă de industria auto, recent directorul executiv Apple Tim Cook a declarat că în prezent compania americană lucrează la mai multe proiecte referitoare la automobile autonome, iar autonomia este privită în companie ca primul pas spre inteligenţă artificială.
0
2,508
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!