Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Audi R8 ar putea fi scos din producţie fără a avea un succesor direct!

27 Decembrie 2017, 14:03
Denis Godorozea via Automobile
Actuala generaţie Audi R8, care este a doua la număr şi se produce din 2015, îşi va încheia cariera în 2020 şi ar putea rămâne fără un succesor! În presă au apărut informaţii, precum că în 2020 va fi prezentat succesorul lui Lamborghini Huracan, cu care Audi R8 împarte substratul tehnic, însă producătorul din Ingolstadt nu va lansa o nouă generaţie a super-car-ului său. Odată cu cea de-a doua generaţie Audi R8, germanii se vor dezice şi de unitatea V10.
La baza acestei decizii ar sta cererea minoră pentru super-car-ul german. În primele 10 luni al acestui an, Audi a comercializat doar 1,965 exemplare R8 la nivel global. Huracan se produce într-un număr şi mai mic, însă Lamborghini nu a fost şi nu se doreşte a fi un producător de automobile în masă, cum este Audi, care a comercializat în primele zece luni ale acestui an peste 1 milion de automobile. Pe lângă această cifră impunătoare, tirajul de aproape 2 mii super-car-uri R8 pare a fi neesenţial, producţia modelului fiind nejustificată.
Despre încercările Audi de a spori interesul pentru super-car-ul său vorbesc ofertele şi ediţiile nenumărate pe care producătorul le tot lansează în ultima perioadă: Audi R8 a primit versiunea electrificată e-tron, versiunea cu tracţiune spate R8 V10 RWS şi ediţia limitată la 10 exemplare Neuberg Edition, destinată exclusiv pieţei australiene, iar astea sunt doar câteva din totalul versiunilor speciale! Prin presă mai circulă zvonuri că anul viitor, producătorul din Ingolstadt, pentru prima dată va oferi o versiune incipientă a super-car-ului, care va fi propulsată de unitatea modificată V6 de 2.9 litri, preluată de la Audi RS3 şi RS4.
Chiar dacă va incheia producţia Audi R8, diviziunea Audi Sport nu va rămâne fără lucru, iar clienţii fără automobile de performanţă. Producătorul din Ingolstadt va prezenta, în timpul apropiat, interpretarea germană a super-SUV-ului Lamborghini Urus, de la care va prelua şi unitatea V8 de 4.0 litri, care va primi denumirea Audi Q8 şi va avea o siluetă de SUV-coupe. Iar mai târziu se aşteaptă şi interpretarea coupe-ului cu 4 uşi de serie Porsche Mission-E sub marca Audi, care va avea propulsie electrificată!
0
799
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!