Bentley Bentayga va avea o nouă unitate V8!

Bentley a prins valul popularităţii SUV-urilor şi a lansat pe piaţă primul automobil de acest fel în istoria sa anul trecut, şi nu a dat greş – Bentayga se bucură de cea mai mare cerere în gama britanicilor! Dacă în 2016 SUV-ul Bentley şi-a găsit 1,872 clienţi pe pieţele din Europa şi SUA, atunci în acest an pe aceleași piețe Bentayga a fost vândut într-un tiraj de 2,169 exemplare! Astfel, în prezent producătorul britanic analizează posibilitatea de a lansa mai multe versiuni ale SUV-ului său în viitor, printre care una de perfromanţă, una cu ampatament mărit şi una cu siluetă coupe. Dar, pentru început, britanicii vor oferi mai multe variante de motorizări pentru modelul său.
În prezent, Bentayga este disponibil cu unitatea W12 de 6.0 litri, cu 608 CP şi 900 Nm la activ, şi cu un turbodiesel V8 de 4.0 litri, ce dezvoltă 421 CP şi 900 Nm, iar la mijlocul anului viitor Bentley ar putea lansa varianta incipientă Bentayga, ce va avea sub capotă un benzinar V8 de 4.0 litri, care va sta la baza celei mai accesibile versiuni a SUV-ului. Bentayga va prelua această unitate de la modelele Porsche Cayenne Turbo, Porsche Panamera şi noul Lamborghini Urus, deşi aceasta va fi resetată în conformitate cu filosofia mărcii britanice, cum practică şi celelalte mărci a grupului Volkswagen. De exemplu aceeaşi unitate livrează pentru modelele Porsche 550 CP şi 770 Nm, iar la Lamborghini Urus aceasta livrează deja 650 CP şi 850 Nm!
Mai târziu în gama britanicilor va apărea şi un Bentayga plug-in hybrid. Tehnologia va fi preluată de la Porsche Panamera 4 E-Hybrid, ce combină un benzinar V6 de 2.9 litri cu un motor electric, ce dezvoltă în total 462 CP şi 700 Nm. Se aşteaptă că Bentayga cu propulsie hibridă va putea parcurge până la 50 km doar cu energie electrică.
0
2,420
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!