Britanicii lansează versiunea utilitară a SUV-ului Land Rover Discovery - Commercial!

Land Rover nu este unicul producător de automobile premium care recurge la producţia automobilelor utilitare, de exemplu Mercedes-Benz de ani buni produce vehiculele comerciale Sprinter şi Citan, ultimul având o platformă şi motoare comune, ba chiar se produce la aceeaşi uzină cu Renault Kangoo. Uite că şi britanicii au decis să respecte tradiţia celor 4 generaţii anterioară şi să lanseze versiunea utilitară pentru cea de-a 5-a generaţie Land Rover Discovery!
La exterior noua utilitară Land Rover Discovery Commercial nu diferă prea mult de SUV-ul obişnuit, ci doar prin lipsa geamurilor laterale spate, care sunt înlocuite cu capace netransparente. Modificările esenţiale vin la interiorul LCV-ului.
Discovery Commercial este lipsit de cel de-al doilea şi cel de-al treilea rânduri de scaune, iar în locul acestora primeşte un pavaj plat cu fixatoare şi suporturi pentru încărcătură. Ca rezultat, compartimentul de încărcare Discovery Commercial măsoară 1,635 mm în lungime, 1,411 mm în lăţime şi 939 mm în înălţime, iar volumul acestuia măsoară 1,856 litri. De menţionat, că versiunile standard Land Rover Discovery oferă un volum a porbagajului de 2,500 litri cu cele două rânduri de scaune rabatate, iar această diferenţă se datorează faptului, că Discovery Commercial a primit o construcţie metalică specială care separă porbagajul de pasagerii din faţă.
Land Rover Discovery Commercial beneficiază, opţional, şi de tehnologiile modelelor standard, printre care suspensia pneumatică şi sistemul sofisticat de tracţiune integrală Land Rover Terrain Response, iar în dotarea incipientă utilitara vine echipată standard cu sistem automat de climatizare, cruise control adaptiv cu sistem de frânare automatizat, sistem multimedia cu ecran tactil şi habitaclu tapiţat în piele!
Sub capota Land Rover Discovery Commercial îşi vor face loc doar propulsoarele diesel: SD4, de 2.0 litri cu 237 CP la activ, şi TD6, de 3.0 litri şi cu o putere maximă de 254 CP. Motoarele vor fi cuplate exclusiv la cutie automată. Britanicii declară că pentru Discovery Commercial vor opta în primul rând clienţii, care au nevoie de o utilitară cu capacităţi sporite de off-road, iar preţul modelului poate varia între 48 şi 60 mii lire sterline cu toate taxele incluse. Primele exemplare Land Rover Discovery Commercial vor fi livrate clienţilor în prima jumătate al anului viitor.
0
2,196
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!