Bugatti a produs 70 unităţi Chiron în 2017!

Succesorul lui Bugatti Veyron, hyper-car-ul Chiron, a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva în 2016, iar în scurt timp a fost dat şi startul vânzărilor. 2017, ca fiind primul an complet de producţie a hyper-car-ului, a adus succes companiei franceze, care a reuşit să producă şi să livreze 70 unităţi Bugatti Chiron.
În prezent, peste 300 unităţi Bugatti Chiron, din totalul celor 500 planificate pentru producţie, şi-au găsit cumpărătorul, în ciuda preţului piperat de 2.5 milioane dolari. Cea mai mare cerere pentru hyper-car este înregistrată pe piaţa europeană, cărei revin 43% din comenzi. Piaţa europeană este urmată de cea nord-americană cu 26%, orientul mijlociu cu 23% şi Asia cu 8% din totalul comenzilor.
Bugatti Chiron este propulsat de unitatea turboaspirată W16 de 8.0 litri, ce dezvoltă 1,500 CP şi 1,600 Nm cuplu maxim. Hyper-car-ul accelerează până la 100 km/h în mai puţin de 2.5 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge Chiron nu a fost încă anunţată, iar recordul actual de 457.94 km/h aparţine hyper-car-ului suedez Koenigsegg Agera RS. Anterior Bugatti a anunţat că va rechema 47 unităţi Chiron produse din cauza depistării unei defecţiuni la sudarea fixatoarelor scaunelor.
0
2,716
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!