Byton Electric va prezenta primul său SUV electric în ianuarie 2018!

Byton Electric este o întreprindere tânără germano-chineză, înfiinţată de mai mulţi foşti ingineri BMW împreună cu investitori chinezi! Compania îşi are sediul şi uzina de producţie în oraşul chinez Nanjing şi mai multe reprezentanţe în Beijing, Shanghai, Munchen şi California.
Primul model al companiei, care este un crossover absolut electric, numit Byton SIV (Smart Intuitive Vehicle), va debuta peste o lună. Pe lângă propulsie electrică, SUV-ul revoluţionar va beneficia de sistem de pilot automat de nivelul 3 care, mai târziu, va putea fi actualizat până la nivelele 4 şi 5 (ultimul fiind sistem de pilot complet automat care nu necesită implicarea şoferului în timpul mersului).

Pentru început, SUV-ul va fi oferit în două variante, de 60 kWh şi 90 kWh. În dotarea incipientă Byton SIV poate parcurge până la 350 km, pe când în cea de-a doua dotare autonomia este extinsă până la 500 km cu un “singur plin”. Crossover-ul dispune de un sistem de încărcare rapidă şi, alimentat de la o staţie specială timp de 10 minute, beneficiază de un surplus de autonomie de 120 km.
Byton SIV măsoară 4,800 mm în lungime şi are un ampatament de 2,950 mm, ceea ce-l aduce în clasa SUV-urilor precum Nissan Murano şi Volkswagen Touareg. Nu mai puţine curiozităţi Byton SIV are şi la interior: maşina este, practic, lipsită de un tablou de bord sau de o planşă de bord. Locul acestora este preluat de un ecran imens de 1,250 mm (!) lăţime şi 250 mm înălţime. Ecranul afişează, de fapt, datele unei planşe de bord şi oferă afișaje ale sistemului multimedia şi date tehnice despre automobil. Pe ecran pot fi vizualizate mai multe date, precum ştiri şi secvenţe video şi foto preluate din spaţiul web. Sistemul multimedia este conectat la un serviciu cloud şi beneficiază de un flux de date cu o viteză de 1 Gb/s. Volanul are integrat un ecran tactil pe care sunt afişate comenzile sistemului multimedia şi a computerului de bord.
Debutul oficial Byton SIV va avea loc pe 7 ianuarie 2018 la expoziţia CES din Las-Vegas. Producţia SUV-ului electric va începe până la finele anului 2019 la uzina companiei din Nanjing, iar preţul estimat al acestuia constituie circa 45 mii dolari. Pentru început Byton SIV va fi disponibil exclusiv pe piaţa din China, iar mai apoi acesta va fi exportat în SUA şi Europa.
0
2,330
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!