Carlos Ghosn va părăsi postul de director general Renault 2018!

Actualul şef al întregii Alianţe Renault Nissan Mitsubishi va părăsi postul ocupat din 2005 de director general Renault în februarie 2018! La începutul acestui an, Ghosn a părăsit acelaşi post ocupat în compania Nissan. La 16 februarie 2018 Renault va face publice rezultatele activităţii sale din acest an şi va numi candidaţii pentru funcţia eliberată de Ghosn. În luna iunie al aceluiaşi an, adunarea acţionarilor Renault va vota noul şef al companiei, care va trebui să fie acreditat şi de guvernul francez.
Carlos Ghosn şi-a început cariera sa în compania franceză mai bine de 20 ani în urmă, în 1996, încă până la formarea Alianţei. De atunci, Carlos Ghosn este considerat, pe drept, unul dintre cei mai de succes lideri în industria auto mondială şi a căpătat o faimă de cel mai bun manager anti-criză. În anii săi de glorie, Ghosn a reuşit să salveze de la faliment companiile Renault şi Nissan, luând, câteodată, decizii radicale, fapt pentru care era adesea criticat de sindicatele muncitorilor. De exemplu, ajungând la şefia Renault, Ghosn a închis uzina francezilor din Belgia şi a concediat un număr mare de muncitori ai companiei, însă rezultatele nu s-au făcut aşteptate şi în 1997 Renault a revenit la profit, iar cu 2 ani mai târziu compania franceză a creat Alianţa cu Nissan. Aflat la şefia Alianţei, Ghosn a adus-o în topul vânzărilor mondiale în prima jumătate al anului 2017, depăşind giganţi precum Toyota şi Volkswagen!
Motivele deciziei nu au fost numite, dar se ştie că contractul lui Ghosn, încheiat cu Renault, expiră în luna mai al anului viitor. În 2018 şeful Alianţei Renault Nissan Mitsubishi va împlini 64 ani.
0
2,637
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!