Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Consumer Reports a publicat topul celor mai dezamăgitoare modele auto din acest an în SUA!

22 Decembrie 2017 - 14:16
Denis Godorozea
Achiziţionarea unui automobil nou este mereu un moment emoţionant pentru cumpărători. Iar cel mai deranjant sentiment după achiziţie apare atunci, când proprietarul constatează că automobilul, pe care a cheltuit o sumă impunătoare de bani, nu corespunde aşteptărilor sale! Consumer Reports a realizat un sondaj printre consumatorii americani şi a publicat topul celor mai dezamăgitoare automobile al anului 2017 în SUA!

Top 10 este deschis de Dodge Grand Caravan. Deşi van-ul american se poate lăuda cu un preţ atractiv, unul dintre cele mai accesibile pe piaţa americană, consumatorii sunt dezamăgiţi de designul demodat al modelului şi de confortul modest oferit pe cel de-al doilea rând de scaune. Proprietarii sunt deranjaţi şi de consumul exagerat de combustibil a unităţii V6, care dezvoltă o putere 283 CP. Cel mai deranjant este faptul că modelul a picat testele de siguranţă IIHS la capitolul impactului frontal.
Dodge Grand Caravan este urmat de FIAT 500. Printre principalele neajunsuri a compactei italiene, proprietarii remarcă puterea insuficientă a motoarelor de bază, lipsa aproape totală a izolării fonice şi dificultăţile în identificarea unei poziţii comode la volan. Bancheta din spate oferă puţin spaţiu pentru pasageri, iar volumul portbagajului este foarte mic. Ca şi primul reprezentant al acestui top, FIAT 500 a picat testele de siguranţă IIHS.
Ford Transit Connect a dezamăgit clienţii săi cu performanţele reduse şi consum de combustibil exagerat a motorului cu 4 cilindri de 1.6 litri, calitate inferioară a materialelor de la bord şi un număr foarte mic de opţiuni incluse în echiparea incipientă. Fiind oferit şi în variantă cu 5 şi 7 locuri, Transit Connect nu oferă vreun sistem multimedia pentru pasagerii din spate, iar conectivitatea Bluetooth este oferită opţional contra cost.
Următorul automobil din acest top este Infiniti QX60. Americanii apreciază confortul oferit la bordul SUV-ului nipon, dar se plâng pe lipsa agilității a direcţiei. Clienţii au depreciat şi nivelul confortului oferit pe cel de-al doilea rând de scaune, dar sunt mulţumiţi de accesul confortabil pe cel de-al treilea rând de scaune. Benzinarul V6 de 3.5 litri, cuplat la un variator oferă o acceleraţie satisfăcătoare.
Al doilea SUV şi, totodată, al doilea Dodge din acest top este modelul Journey. SUV-ul dezamăgeşte cu performanțele modeste şi consumul exagerat al benzinarului V6 şi cu ineriorul demodat cu materiale de calitate joasă. Totuşi Journey este capabil să ofere un confort la bord datorită suspensiei moi şi izolării fonice satisfăcătoare. Ca şi Grand Caravan şi FIAT 500, Journey a picat testele de siguranţă IIHS.
Următorul model în topul Consumer Reports este Nissan Versa. Sedanul subcompact nipon are un interior zgomotos şi este, practic, lipsit de izolare fonică comparativ cu alte sedanuri din această clasă. Motorul este foarte zgomotos la turaţii mari şi nu oferă dinamism. Cu toate acestea, americanii remarcă consumul redus de combustibil a sedanului nipon.
Un alt american în acest top este crossover-ul compact Chevrolet Trax. Consumatorii sunt nesatisfăcuți de preţurile exagerate pentru Trax şi performanţe modeste a benzinarului turboaspirat de 1.4 litri, care indică şi un consum de combustibil peste aşteptările proprietarilor. Crossover-ul oferă puţin spaţiu la interior şi o suspensie mult prea rigidă. În dotarea de top Chevrolet Trax poate fi chiar mai scump decât SUV-urile mai mari, precum Subaru Forester!
Chevrolet Trax este urmat de Acura ILX. Cel mai compact sedan din gama niponilor, deşi este atribuit segmentului premium, nu oferă prea mult lux la interior. Pentru ILX este disponibil un singur motor pe benzină de 2.4 litri, cuplat la o cutie manuală sau una automată cu 8 rapoarte. Americanii se plâng pe suspensia şi manevrabilitatea redusă a sedanului. La viteze mari izolarea fonică nu face faţă zgomotelor exterioare, iar sistemul multimedia nu este prea intuitiv.
Un alt Nissan din topul americanilor este modelul Sentra. Sedanul nipon a trecut printr-un facelift de curând, fapt ce i-a adus îmbunătăţiri, inclusiv, şi la izolarea fonică care, însă, este insuficient de bună pentru clienţii americani. Direcţia sedanului este plictisitoare, iar suspensia mult prea rigidă. Motorul oferă printre cele mai timide performanţe în clasă. Sentra oferă puţin spaţiu la bord, iar scaunele din faţă nu au un suport lateral bine profilat. Totuşi, americanii remarcă numărul mare de sisteme de siguranţă oferite în dotările incipiente în mod standard.
Liderul topului celor mai dezamăgitoare automobile al anului 2017 este Mercedes-Benz GLA! Americanii denotă preţul exagerat pentru nivelul de confort şi echipare oferit pentru cel mai compact crossover german. Proprietarii se plâng pe cuplul motorului livrat neuniform şi brusc la turaţii mai mari, izolarea fonică este mult sub aşteptările proprietarilor, iar suspensia prea rigidă. Faceliftul Mercedes-Benz GLA a complicat niţel sistemul multimedia, însă acesta a primit conexiuni Apple CarPlay şi Android Auto.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (30 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter