Drag Racing: BMW M4 DTM Champion Edition vs. Mercedes-AMG GT R! (Video)

Care automobile sunt mai rapide, BMW sau Mercedes-Benz? – Întrebarea eternă care adesea duce la dispute aprinse între fanii celor două mărci germane. Adevărul este că ambele companii produc automobile de-a dreptul excepţionale, rapide şi confortabile, iar răspunsul la această întrebare nu este atât de incontestabil, or ambele mărci mereu lucrează la perfecţionarea modelelor sale.

Băieţii de la cars.co.za au decis să pună la încercare două modele germane modificate care, aparent, au trăsături dinamice similare. Aşadar, în cursă a participat un BMW M4 DTM Champion Edition contra unui Mercedes-AMG GT R.
BMW M4 DTM Champion Edition este o ediţie limitată a coupe-ului bavarez, produsă în doar 200 exemplare şi aduce omagiu victoriilor BMW în cursele DTM. Ediţia limitată dispune de un kit aerodinamic exterior nou din fibră de carbon, ce vine să reducă considerabil greutatea coupe-ului standard şi cântăreşte 1,510 kg. Tot pentru a reduce masa proprie, maşina a fost lipsită de bancheta din spate. Motorul dezvoltă o putere majorată de 500 CP şi 600 Nm, ceea ce-i permite coupe-ului să accelereze până la 100 km/h în 3.8 secunde.
Coupe-ul din Stuttgart, de fapt, nu este nici el un model standard. Acest Mercedes-AMG GT R are un motor modificat, fapt ce i-a mărit puterea până la 585 CP şi 700 Nm. În schimb, AMG GT R cântăreşte cu 120 kg mai mult decât M4 Champion Edition – 1,630 kg. Mercedes-AMG GT R accelerează până la 100 km/h în 3.6 secunde şi se pare că câştigătorul este identificat din start. Dar lucrurile nu sunt atât de simple când diferenţa de accelerare constituie doar 0.2 secunde. În cazul dat se ia în calcul totul: temperatura aerului, aderenţa anvelopelor şi greutatea şoferului.
Care sunt rezultatele cursei şi cine, totuşi, accelerează mai rapid până la 100 km/h, vă invităm să vedeţi în clipul video de mai jos!
0
2,361
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!