Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

IIHS a numit 15 cele mai sigure modele pentru anul 2018! (Video)

8 Decembrie 2017 - 10:37
Denis Godorozea
Institutul American pentru Siguranţă în Trafic IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) a numit 15 cele mai sigure automobile pentru anul 2018, care s-au ales cu distincţia maximă Top Safety Pick+.
IIHS este recunoscut prin faptul că organizează unele dintre cele mai severe teste de sigutanţă pentru automobile. Astfel, dacă EuroNCAP supun maşinile testului cu impact frontal cu acoperire a 40% a părţii frontale, atunci americanii de la IIHS testează impactul cu acoperire a 25% a suprafeţii frontale la viteze de 64 km/h. Mai mult, modelele cu anul de producţie 2018 au fost supuse testelor impactului cu acoperire de 25% a părţii frontale din partea dreaptă a maşinii, pentru a vedea cât de protejat este pasagerul faţă în cazul unui tamponării. Astfel, pentru a obţine distincţia Top Safety Pick+ maşinile vor trebui să obţină cel puţin calificativul “acceptabil” în acest test.
Astfel, cu distincţia maximă Top Safety Pick+ s-au ales predominant modele germane, coreene şi nipone, iar dintre modelele americane doar unul s-a ales cu acest calificativ – sedanul de lux Lincoln Continental. Dintre modelele germane, cel mai bun rezultat l-au arătat sedanurile BMW Seria 5, Mercedes-Benz E-Class şi SUV-ul Mercedes-Benz GLC-Class. Printre modelele coreene s-au marcat SUV-urile Hyundai Santa Fe, Santa Fe Sport (cunoscute în Europa ca Grand Santa Fe şi, respectiv, Santa Fe), Kia Soul şi sedanul Kia Forte (cunoscut la noi ca Cerato). Brandul de lux al celor de la Hyundai s-a remarcat cu modelele Genesis G80 şi G90. Subaru a obţinut calificativul maxim îndată cu 4 modele: Impreza, Legacy, Outback şi WRX, iar cel de-al 5-lea nipon în acest clasament este sedanul Toyota Camry.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (15 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter