În Marea Britanie a început producţia noului Nissan LEAF!

Uzina Nissan din Sunderland, Marea Britanie, şi-a început activitatea în 1984, iar din 2013 aici a demarat producţia generaţiei precedente Nissan LEAF, care a contribuit considerabil la comercializarea celor peste 85 mii unităţi LEAF pe piaţa europeană, iar de curând la uzina britanică a fost dat startul producţiei celei de-a doua generaţie Nissan LEAF!
Afară de hatchback-ul electric, uzina din Sunderland produce crossover-ele Juke şi Qashqai şi modelele premium Infiniti Q30 şi QX30, iar din 2018 tot aici vor fi produse şi SUV-urile X-Trail. Uzina satisface anual o cerere de 9 milioane automobile livrate pe mai multe pieţe la nivel global.
Noul Nissan LEAF a fost lansat în luna septembrie al acestui an. Noua generaţie a hatchback-ului electric a venit cu un motor electric nou, ce dezvoltă 150 CP şi 320 Nm, alimentat de la un set de baterii cu o capacitate de 40 kWh, care "fac plinul" în 16 ore de la un încărcător de 3 kWh şi oferă o autonomie de până la 378 km! Un parcurs mai mult decât suficient în condiţii urbane, chiar şi extra-urbane! Prin presă mai circulă zvonuri că în viitor, LEAF va fi oferit şi cu acumulatoare cu o capacitate de 60 kWh, care vor spori autonomia până la 500 km!
Primele exemplare Nissan LEAF vor fi livrate clienţilor europeni în februarie 2018. Preţul pentru dotarea de bază a noului LEAF este cuprins între 25 şi 30 mii euro în dependenţă de ţară.
0
2,178
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!