Lexus va prezenta două modele noi până în 2019!

Până în 2019 Lexus va prezenta şi va lansa pe piaţă două modele absolut noi! La Salonul Auto de la Detroit din ianuarie 2018 niponii vor aduce noua generaţie a sedanului Lexus ES! Modelul va avea la bază platforma cu tracţiune faţă TNGA şi, ca şi generaţiile precedente, va prelua mai multe tehnologii de la Toyota Camry de ultimă generaţie.
La exterior noul ES se va inspira de la noua navă amiral Lexus LS. Cea mai importantă schimbare, însă, pe care o va aduce noul sedan este faptul că acesta va înlocui modelul GS, care va fi scos din producţie în 2018 şi, cel mai probabil, nu va mai avea succesor. Niponii au luat această decizie din motiv că chiar şi modelele actuale ES şi GS concurează între ele, având dimensiuni şi echipări similare. Actuala generaţie Lexus ES nu a fost comercializată pe piaţa europeană, unde locul său este ocupat de modelul GS, care înregistrează o cerere mult sub aşteptările niponilor.
Noul Lexus ES va fi lansat pe piaţa americană în prima jumătate al anului viitor, pe când în Europa modelul va ajunge, orientativ, în luna octombrie 2018 cu o singură versiune ES 300h cu propulsie hibridă şi 208 CP la activ, pe celelalte pieţe fiind disponibile şi versiuni cu propulsoare "tradiţionale" pe benzină.
Cel de-al doilea model va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva în martie 2018. Acesta va fi un crossover compact, inspirat de la conceptul Lexus UX, prezentat mai devreme la Salonul Auto de la Paris. Lexus UX de serie va fi cel mai compact şi cel mai accesibil crossover din gama niponilor şi va înlocui modelul CT 200h, care nu se bucură de o cerere mare pe piaţă. Se aşteaptă minim 3 versiuni a noului crossover: UX 200, UX 250 şi UX 250h. Despre prima versiune nu sunt date tehnice, însă despre versiunea 250 se ştie că aceasta va fi propulsată de un benzinar aspirat natural de 170 CP, iar versiunea 250h va avea la bază acelaşi motor, combinat cu un motor electric cu o putere totală de circa 180 CP.
La nivel mondial Lexus UX va fi lansat până la finele anului 2018 şi se va situa pe o treaptă mai jos de crossover-ul NX. Pe piaţa europeană noul model va fi lansat nu mai devreme de 2019.
0
3,780
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!