MINI renunţă la cutiile automate în favoarea celor robotizate!

Producătorul britanic a anunţat că modelele sale MINI Hatch cu 3 şi 5 uşi, precum şi decapotabila Convertible nu vor mai fi oferite cu cutia automată Aisin cu 6 rapoarte, locul căreia va fi preluat de o cutie robotizată cu 7 rapoarte DCT! Pe celelalte modele din gama MINI va rămâne varianta cutiei automate Aisin cu 8 rapoarte.
Noua cutie robotizată cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj va aduce cu sine şi un nou levier de acţionare a cutiei, care este electric şi revine înapoi la poziţia iniţială după selectarea direcţiei sau regimului de condus. Regimul P (Parking) este acţionat prin apăsarea unui buton aparte, situat pe levier.

Noua cutie robotizată este compatibilă cu sistemul start/stop şi dispune de un regim Sport, care oferă posibilitatea de a schimba treptele manual. De asemenea cutia se poate adapta automatizat la regimul de condus folosind datele sistemului de navigare, de exemplu în apropiere de un viraj cutia din timp va putea trece cu una sau două trepte mai jos, iar într-o serie de viraje consecutive va putea reţine constant aceeaşi treaptă.
Producătorul susţine că cutia a fost setată şi pentru dinamism în regim Sport şi pentru un condus mai lejer în ambuteiaje, pentru a oferi un comportament asemănător cutiilor automate. Hatchback-urile MINI vor fi disponibile cu noua cutie robotizată, oferită opţional pe lângă cea manuală cu 6 trepte, începând cu 2018.
1
2,505
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!