Maserati opreşte producţia modelelor sale!

Maserati a păşit, cu adevărat, în segmentul automobilelor produse în masă în 2013 cu lansarea sedanului Ghibli, care a devenit şi cel mai accesibil model din gama italienilor, tot atunci a debutat şi cea de-a şasea generaţie a navei amiral Quattroporte, iar în 2016 cu lansarea primului său crossover, Levante, care urmează să asigure o creştere substanţială a vânzărilor mărcii la nivel global.
În acest an italienii au înregistrat o creştere a vânzărilor de 40% în primele 9 luni, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Totuşi, chiar şi aşa, această cerere nu este suficientă pentru activitatea constantă a uzinelor Maserati, iar spre sfârşitul anului tempoul creşterii vânzărilor a început să scadă, iar pentru crossover-ul Levante analiştii prezic o scădere a vânzărilor de tocmai 44%.
Din acest motiv, producătorul italian este nevoit să oprească producţia tuturor modelelor sale (!) până la mijlocul lunii ianuarie a anului viitor. Astfel, uzina din Modena, unde se produc modelele GranTurismo şi GranCabrio, şi uzina din Grugliasco, unde sunt produse sedanurile Gibli şi Quattroporte, au oprit banda rulantă încă la mijlocul acestei luni. Producţia coupe-ului şi decapotabilei va fi reluată pe 8 ianuarie, iar sedanurile vor fi produse începând cu 15 ianuarie 2018. Ieri, 20 decembrie, a încetat producţia şi a crossover-ului Levante la uzina Mirafiori, care îşi va relua activitatea pe 15 ianuarie. Scăderea vânzărilor SUV-ului Maserati se datorează, în mare parte, şi noilor norme privind activitatea dealerilor din China, care au primit interdicţia de a avea în disponibilitate un număr mai mare de automobile.
0
2,962
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!