Mercedes-AMG a vândut cota sa de 25% din acţiunile MV Agusta!

Mercedes-AMG a achiziţionat 25% din acţiunile producătorului italian de motociclete MV Agusta în 2014, ca un răspuns concurenţilor de la Audi, care au cumpărat marca Ducati cu 2 ani mai devreme. După 3 ani de proiecte comune, însă, germanii au declarat intenţia de a vinde cota sa de acţiuni.
Odată cu achiziţia celei de-a patra parte din totalul acţiunilor MV Agusta, Mercedes-AMG a început o colaborare frumoasă cu producătorul italian, creând chiar şi un brand comun, numit Beyond Adrenaline. În 2015 producătorii prezentau motocicleta MV Agusta F3 800, inspirată de la coupe-ul Mercedes-AMG GT, care a fost şi vopsită în aceeaşi nuanţă, AMG Solar Beam, ca şi GT.
Istoria vânzărilor acţiunilor MV Agusta este, însă, mai bogată. Din cauza problemelor financiare, fraţii Castiglioni au fost nevoiţi să vândă 20% din acţiunile companiei sale concernului italian Piaggio, fapt ce nu a îmbunătăţit simţitor situaţia mărcii, şi în 2004 MV Agusta a fost cumpărată de către producătorul malaiezian Proton pentru 70 milioane euro. Cu un an mai târziu, confruntându-se şi el cu dificultăţi financiare, Proton a fost nevoit să se izbăvească de acţiunile MV Agusta pentru suma simbolică de 1 euro în favoarea holdingului italian GEVI S.p.A, după care, în 2008, pachetul majoritar de acţiuni a producătorului italian de motociclete a intrat în posesia Harley Davidson pentru suma de 70 milioane euro. Tot atunci o cotă parte din acţiuni a fost reîntoarsă de către MV Holding, aflat în posesia fraţilor Castiglioni. Astfel, achiziţionând cota de 25% deţinută de Mercedes-AMG, holdingul devine posesorul întregului pachet de acţiuni MV Agusta.
0
2,666
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!