Noile Skoda Kodiaq şi Karoq au făcut faţă provocărilor în munţii Himalaya împreuncă cu o echipă de cicliști!

În cadrul proiectului organizat de welovecycling.com, o echipă formată din 4 ciclişti au decis să înregistreze un nou record pe ruta Leh – Khardung La din munţii Himalaya, India, unde, împreună cu noile Skoda Kodiaq şi Karoq au făcut faţă altitudinii de 5,350 m deasupra nivelului mării, lipsei de oxigen şi condiţiilor climaterice aspre.
Proiectul a luat naştere acum mai bine de un an, când recordul precedent a fost bătut de către 3 entuziaşti ciclişti, şi a luat amploare în această toamnă, când iniţiatori proiectului au vizitat regiunea Ladakh pentru a se asigura că cicliştii vor face faţă condiţiilor, pentru a identifica parteneri locali pentru proiect şi pentru a decide cum va fi transportat echipamentul necesar şi cum vor fi însoţiţi cicliştii de-a lungul cursei. Aici echipei i s-au alăturat reprezentanţii nu mai puţin entuziasmaţi de la Skoda. În total la proiect au participat circa 80 persoane şi două maşini superbe.
Astfel, cicliştii au avut mai mult timp pentru pregătiri sârguincioase pentru eventualele provocări. De exemplu, cu o lună până la startul cursei, cicliştii au dormit în corturi speciale, ce i-au ajutat în simularea condiţiilor de altitudini înalte şi să se aclimatizeze în noua regiune.
Echipa a fost formată din 4 ciclişti: Eva Lindskog din Suedia, cu mai multe realizări în plan sportiv, în special în alergare, Bartosz Huzarski – cyclist profesionist din Polonia şi sportivii Andrea Schilliro şi Valenti Sanjuan din Italia şi, respectiv Spania. Sanjuan a dat dovadă de un eroism prin faptul că a ajuns în India doar cu o zi înaintea cursei şi, astfel, nu a avut timp de pregătiri. Acesta a şi avut nevoie de îngrijiri medicale în timpul cursei, însă a reuşit să ajungă până în final.
Tot de atât eroism au dat dovadă şi SUV-urile Skoda Kodiaq şi Skoda Karoq. Acestea au înfruntat condiţiile climaterice nefavorabile, temperaturi sub zero grade, lipsă de oxigen şi un număr mare de ore active fără a se confrunta cu careva defecţiuni tehnice, şi asta la altitudine de peste 5,000 metri deasupra nivelului mării!
SUV-urile cehe au acompaniat cicliştii de la început şi până la sfârşit, transportând asistenţi şi echipamente medicale necesare pentru a interveni, în caz de necesitate, cu ajutor pentru ciclişti. De menţionat că SUV-urile Kodiaq şi Karoq participante la acest proiect nu au beneficiat de careva modificări tehnice pentru a face faţă provocărilor, ci sunt două modele absolut standarde de serie!
Acest proiect a dat dovadă încă o dată, după aventura noilor Karoq în Laponia, că SUV-urile cehe sunt perfect adaptate pentru exploatare în cele mai severe condiţii!
0
2,230
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!