O Toyota Supra unică cu propulsor V12 va fi vândută la licitaţie!

Casa de Licitaţie BH Auction din Japonia va scoate în vânzare un coupe Toyota Supra unic. Sport-car-ul a fost produs în 1994 şi, ulterior, modificat de atelierul nipon de tuning Top Secret cu implicarea directă a fondatorului atelierului Kazuhiko “Smokey” Nagata.
Coupe-ul original a primit modificări minuţioase. Întreaga parte frontală a fost revizuită, căpătând un aspect mai dinamic graţie liniei coborâte a capotei. Blocurile optice faţă au fost înlocuite cu unele noi, cu o formă absolut diferită de cele originale. Maşina a mai beneficiat de aripi faţă şi spate evazate, praguri laterale, difuzor integrat în bara de protecţie spate cu ţevi de eşapament imense şi un spoiler pe capacul portbagajului. Caroseria a fost vopsită în nuanţa distinctivă a atelierului Top Secret
Schimbări esenţiale au intervenit şi sub capota coupe-ului. Motorul standard 2JZ-GTE de 3.0 litri a fost înlocuit cu unitatea V12 de 5.0 litri preluată de la Toyota Century care, datorită instalării a două turbocompresoare HKS, dezvoltă circa 1,000 CP şi 1,000 Nm cuplu maxim transmis pe puntea spate prin intermediul cutiei de viteze Getrag cu 6 trepte. Suspensia standard a fost înlocuită cu suspensia sport Aragosta, cu amortizatoare Roberuta.
Sport-car-ul a fost modificat pentru a înregistra recorduri de viteze – Nagata dorea să bată recordul de viteză maximă de 321 km/h şi pentru asta a plecat în Marea Britanie, unde pe traseul A1 a reuşit să accelereze până la 317 km/h, pentru ce a stat şi după gratii o perioadă scurtă de timp. Mai târziu automobilul a înregistrat recorduri de viteză în Italia şi Noua Zeelandă, unde a reuşit să atingă viteza de 358 km/h.
Casa de Licitaţie BH Auction va scoate coupe-ul în vânzare în ianuarie 2018, iar preţul de start pentru acesta nu a fost numit.
0
5,728
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!