Renault şi Mercedes-Benz au prezentat noul propulsor turboaspirat de 1.3 litri!

Daimler şi Alianţa Renault-Nissan au prezentat noua unitate pe benzină turboaspirată de 1.3 litri TCe cu 4 cilindri, dezvoltată în comun! Motorul va debuta pentru prima dată sub capotele van-urilor Renault Scenic şi Grand Scenic în 2018, iar mai apoi, cel mai probabil, vor fi instalate şi sub capota noii generaţii a compactei Mercedes-Benz A-Class.
Pentru modelele Renault Scenic şi Grand Scenic motorul va fi oferit în 3 variante de putere. În dotarea de bază, motorul Energy TCe 115 va livra 115 CP şi 220 Nm şi se va cupla exclusiv la o cutie manuală cu 6 trepte. În cea de a doua dotare Energy TCe 140 motorul va livra 140 CP şi 240 Nm fiind cuplat la o cutie manuală sau la una robotizată cu 7 trepte. În varianta de top Energy TCe 160 motorul livrează 160 CP şi 260 Nm. Fiind cuplat, opţional, la cutia cu dublu ambreiaj EDC acelaşi motor oferă un cuplu mai mare cu 10 Nm.
Motorul are injecţie directă cu o presiune mai mare şi vine cu tehnologia Bore Spray Coating, preluată de la motoarele Nissan GT-R, beneficiind, astfel, de un amestec de combustibil mai bun şi oferind performanţe mai mari la un consum de combustibil redus. Reprezentanţii Renault susţin că datorită tehnologiilor dezvoltate, cuplul maxim este disponibil la turații mici (de la 1,500 rpm) şi este mai stabil la turaţii mari, oferind un confort sporit în timpul şofatului.
1
6,668
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!