Skoda ar putea livra în Europa modelul Octavia produs în Federaţia Rusă din cauza cererii mari!

Actuala generaţie Skoda Octavia, care a trecut printr-un facelift la mijloc de carieră, se bucură de o cerere mare constantă pe piaţa europeană şi la nivel global. Iar în presa rusească au apărut informaţii, precum că pentru a satisface o asemenea cerere, producătorul ar putea livra pe piaţa europeană inclusiv şi exemplarele Octavia, produse în Federaţia Rusă. Modelele produse în India şi China nu sunt livrate în Europa.
Producţia celei de-a treia generaţie Skoda Octavia în Federaţia Rusă a început în primăvara acestui an la uzina companiei din Nijni Novgorod, acolo unde până acum se producea modelul Yeti, care a fost eliminat din producţie, fiind indirect înlocuit cu noua Skoda Karoq. Producţia liftback-ului Skoda Octavia are loc la uzina rusească după metoda CKD, ce presupune producţia deplină a automobilului: la uzină sunt livrate componentele automobilului, precum cele ale suspensiei, iar ulterior are loc sudarea caroseriei, vopsirea acesteia, fixarea geamurilor, instalarea propulsorului, cutiei de viteze şi asamblarea habitaclului.

Livrarea liftback-ului Octavia de producţie rusească clienţilor din Europa ar putea începe în 2018 într-un număr de până la 10 mii exemplare, iar acest fapt nu va avea efecte negative asupra calităţii producţiei, fiecare model va corespunde în totalitate specificaţiilor şi standardelor impuse în ţara de destinaţie.
Până la startul producţiei Octavia, uzina comună Skoda şi a Grupului GAZ producea crossover-ul Yeti, care era exportat în peste hotare într-un număr de 15 mii unităţi. În general, din Federaţia Rusă pe piaţa europeană au fost livrate circa 33 mii unităţi de automobile al mai multor producători mondiali, iar cel mai mult au livrat Skoda, Renault, Hyundai şi KIA, pe când majoritatea modelelor coreene, livrate în ţara noastră, sunt de producţie rusească.
0
2,700
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!