Testele EuroNCAP: atenţie sporită sistemelor de siguranţă şi rezultate devastatoare pentru FIAT Punto! (Video)
13 Decembrie 2017, 17:42
Asociaţia EuroNCAP a produs o serie de teste a 15 automobile noi: Alfa Romeo Giulietta, BMW Seria 6 GT, Dacia Duster, DS 3, FIAT Punto, Ford C-Max, Ford Grand C-Max, Hyundai Kona, Jaguar F-Pace, KIA Stinger, KIA Stonic, MG ZS, Opel Karl, Toyota Aygo şi Toyota Yaris.

Testele au adus rezultate devastatoare pentru FIAT Punto, care este primul automobil din istoria EuroNCAP care a înregistrat un scor de 0 stele! Experţii relatează, că nivelul de siguranţă a pasagerilor, inclusiv şi a copiilor, de la bordul FIAT Punto ar permite să atribuie compactei un scor de măcar 2 stele, însă lipsa sistemelor de siguranţă chiar şi în dotările de top, precum sistemul de atenţionare a necuplării centurilor de siguranţă pentru pasagerii spate şi sistem de control al vitezei, care sunt obligatorii pentru a trece testele EuroNCAP au rezultat un asemenea scor.
Menţionăm, că mai multe modele au înregistrat un scor îngrijorător în urma testelor. Cu 3 stele s-au ales Alfa Romeo Giulietta, Dacia Duster, DS 3, Ford C-Max, Ford Grand C-Max, KIA Stonic, Opel Karl şi Toyota Aygo. Aceste automobile au înregistrat un astfel de punctaj din cauza lipsei unor sisteme de siguranţă activă în dotările incipiente, pe când majoritatea dintre ele beneficiază de sisteme de siguranţă necesare în dotări mai bogate, fapt ce aduce acestora punctajul maxim.

Liderii testelor au fost numiţi BMW Seria 6 GT, Hyundai Kona, Jaguar F-Pace, KIA Stinger şi Toyota Yaris. Aceste modele beneficiază de toate sistemele de siguranţă activă deja în dotările de bază.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
2,470
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!