Un Tucker 48 extrem de rar şi legendar va fi vândut la licitaţie pentru o sumă enormă!

Casa de Licitaţie britanică RM Sotheby’s va scoate în vânzare un automobil extrem de rar, devenit, pe drept, legendar – Tucker 48! Acest exemplar, cu numărul 29, a aparţinut chiar fondatorului mărcii americane Preston Tucker iar mai apoi, după moartea acestuia în 1956, a ajuns în posesia guvernatorului statului Arkansas Winthrop Rockefeller.
Modelul Tucker 48 a apărut în 1946 şi a fost produs într-un număr limitat de 51 exemplare până în 1951, fiind unicul model produs de compania americană. Automobilul era unul revoluţionar pentru acea vreme şi promitea să aducă faimă mărcii americane Tucker Corporation şi să devină un rival de temut pentru giganţii americani Chrysler, Ford şi General Motors.
Tucker 48 a devenit revoluţionar pentru mijlocul secolului 20, având discuri de frână pe toate cele 4 roţi în locul frânelor cu tambur folosite la majoritatea automobilelor din acele timpuri. Benzinarul imens de 5.5 litri avea sistem de injecţie directă (!), dezvolta 166 CP şi se cupla la o cutie manuală cu 4 trepte. Cel mai mult, printre concurenţi, Tucker 48 se evidenţia prin cel de-al 3-lea bloc optic faţă, care avea funcţia de a ilumina virajele! Evident, acesta nu avea vreun sistem electronic intelectual, ci era cuplat la caseta de direcţie şi era acţionat odată cu rotirea volanului. Tucker 48 mai oferea clienţilor şi centuri de siguranţă – opţiune oferită mai rar pe modelele americane din acele timpuri.
Acest minunat Tucker 48 are un parcurs de circa 30 mii km. Sedanul va fi vândut în ianuarie 2018, la evenimentul organizat în Arizona, SUA, iar Casa de Licitaţie RM Sotheby’s indică un preţ de minim 1,25-1,5 milioane dolari. Preţ deloc exagerat, având în vedere numărul extrem de limitat de modele produse şi istoria acestui exemplar cu numărul 29.
0
3,274
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!